Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen “Çocuk Filmleri Festivali” T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle Gaziantep Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen festival birbirinden eğlenceli etkinlikler ile ikinci gününde de devam etti. Festival 20 Eylül tarihinde son bulacak.

Bu yıl Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında farklı şehirlerde düzenlenen festivalin ikinci günü Gaziantep’te birbirinden çeşitli etkinliklerle noktalandı.  20 Eylül tarihine kadar devam edecek festival çeşitli atölyeler ve eğlenceli aktivitiler ile çocuklara hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri eşsiz bir deneyim sunuyor. 

Çocuklar Hem Öğrenip Hem De Eğlendiler

Günün ilk atölyesinde, Dijital Medya İçerik Üreticisi Fester Abdü, gençler ve çocuklarla bir araya geldi. Fester Abdü, sosyal medya ve içerik üretimi üzerine sohbet gerçekleştirdi. Büyük ilgiyle karşılanan atölye ile katılımcılar sosyal medyanın gücünü ve içerik üretmenin keyifli yanlarını keşfetme fırsatı buldu.

Oyuncu Tolga Canbeyli'nin düzenlediği “Oyunculuk Atölyesi”nde ise çocuklar, eğlenceli oyunlar ve canlandırmalarla hem keyifli vakit geçirdi hem de oyunculuk becerilerini geliştirme şansı yakaladı. Atölye, çocuklara hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri bir deneyim sundu.

Minik Sinemaseverler Macera Dolu Anlar Yaşadılar

Festivalin ikinci günü film gösterimleri ile devam etti. Bugünkü programda "Süper Maymun Shimmy", "Benim Uçan Dev Maceram" ve "Benim Tatlı Diş Perim" filmlerinin gösterimleri gerçekleştirildi. Çocuklar, bu keyifli animasyon filmleri izleyerek macera dolu dakikalar yaşadı.

Festival Programı: 

20 Eylül Cuma 10:00 “Cesur Balina Katak”

20 Eylül Cuma 11:00 “Yaratıcı Yazarlık Atölyesi” Oyuncu senarist/ Etem Caner Karaüç

20 Eylül Cuma 12:30 “Kardeş Takımı”

20 Eylül Cuma 14:00 “Yönetmenlik Atölyesi” Yönetmen/Buğra Mert Alkayalar

20 Eylül Cuma 15:00 “Karlar Kraliçesi ve Prenses”

TÜRSAK Hakkında

1991 yılında sinema, televizyon, güzel sanatlar, basın, iş ve politika dünyasından tanınmış 215 üyenin katılımıyla kurulan Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı - TÜRSAK; 31. yılını doldurmuş olan özerk bir vakıftır.

Bugüne kadar onlarca değerli yönetmen, yüzlerce sinema öğrencisi ve sektör çalışanı yetiştiren TÜRSAK Vakfı, sektörel endüstriye kaliteli elemanlar kazandırdı. Diğer taraftan sayısız uluslararası festival, film haftası, yarışma, panel, seminer, sempozyum ve atölye gerçekleştiren, yaptığı yayınlar ve yapımlarla sinema sektörüne ve sektörün bilgi birikimine katkıda bulunan vakıf; aynı zamanda 2005-2008 yılları arasında Türkiye’nin uluslararası tanıtımı adına en kaliteli, en büyük projelerinden biri olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin organizasyonunu gerçekleştirdi ve festivale şu anki uluslararası kimliğini kazandırdı; festivale kazandırdığı film marketle festivali sinemacıların buluştuğu bir merkez haline getirdi. Kurulduğu günden bugüne kadar ilkeleri ve prensipleri doğrultusunda hareket eden, yegâne amacı halka hizmet etmek olan TÜRSAK Vakfı; gerçekleştirdiği organizasyonlarla kitlelerin bilinçlenmesini sağlayan ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan bir vakıftır. TÜRSAK Vakfı, Mart 2021’den itibaren Cemal Okan başkanlığındaki yeni yönetim kurulu tarafından yönetilmektedir.

Kaynak: Bülten