2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı.
İki yıllık ön lisans eğitimlerini dört yıllık lisans programlarına tamamlamak isteyen adaylar için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecek olan adaylar, tercih ettikleri üniversitelere yerleşip yerleşmediklerini öğrenebilecekler.

DGS Sonuçları Nereden Sorgulanır?

DGS yerleştirme sonuçları, 27 Eylül 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sorgulanabilir. Ayrıca, elektronik kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-Devlet üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını kullanarak kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Ek Tercihler ve Boş Kontenjanlar

Henüz ek tercihlere yönelik bir tarih paylaşılmadı, ancak boş kontenjan olması durumunda ÖSYM tarafından ek tercih işlemleri duyurulacak. Ek tercih yapabilmek için herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olmak gerekiyor.

Adaylar, tercih sonuçlarını ÖSYM'nin sonuç sorgulama ekranı üzerinden öğrenebilir ve kayıt işlemleri hakkında detaylı bilgilere e-Devlet aracılığıyla ulaşabilirler.

Kaynak: Haber Merkezi