Adel/Faber-Castell, Türkiye’de üniversiteleri, gençleri ve iş dünyasını sürdürülebilirlik vizyonunda buluşturan ilk ve tek festival olan Sürdürülebilir Yaşam Festivali’nin karikatür atölyesine ürünleriyle destek verdi. Katılımcılar, Karikatürist Aslı Alpar ve Emre Yılmaz tarafından gerçekleştirilen “Davetimiz Var” Karikatür Atölyesi’nde sürdürülebilir yaşam temalı karikatürler çizdi.

Yarım asrı aşan geçmişiyle Türkiye'de kırtasiye denince ilk akla gelen şirket olarak insanların hayatına dokunan ve hayallerini şekillendirip geleceğe iz bırakmalarını sağlayacak ürünler üreten Adel/Faber-Castell, 1 Aralık Pazar günü Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Festivali’nin katılımcıları ile buluştu. Türkiye’de üniversiteleri, gençleri ve iş dünyasını sürdürülebilirlik vizyonunda buluşturan ilk ve tek festival olan Sürdürülebilir Yaşam Festivali bu yıl “Gezegen İçin Genç Hareket” sloganıyla gerçekleşti. 

Adel/Faber-Castell, festival kapsamında Karikatürist Aslı Alpar ve Emre Yılmaz tarafından gerçekleştirilen “Davetimiz Var” Karikatür Atölyesi’ne ürünleriyle destek verdi. Atölye katılımcıları, markör, keçeli kalem, kurşun kalem gibi ürünleri kullanarak yaratıcı karikatürler çizdiler.

Adel/Faber-Castell, festival kapsamında Karikatürist Aslı Alpar ve Emre Yılmaz tarafından gerçekleştirilen “Davetimiz Var” Karikatür Atölyesi’ne ürünleriyle destek verdi. Atölye katılımcıları değişime davet mesajlarını markör, keçeli kalem, kurşun kalem gibi ürünleri kullanarak yaratıcı karikatürler çizerek verdiler.

 Anadolu Grubu ve Faber-Castell ortaklığında faaliyet gösteren Adel/Faber-Castell, Avrupa’nın en gelişmiş kırtasiye fabrikasıyla gerek üretim miktarları gerekse ürün çeşitliliği açısından Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın kâğıt ürünleri haricinde en büyük kırtasiye ürünleri üreticisi konumunda. 

İklim değişikliğini dengelemeye yönelik entegre stratejiler planlayan, biyoçeşitliliği ve çevreyi koruyarak iklim değişikliği ile mücadele etmeyi şirketin en önemli ve stratejik hedeflerinden biri olarak gören Adel/Faber-Castell, bu yaklaşımını hem ürün geliştirme süreçlerine hem de topluma değer katan projelere yansıtıyor. 

Ekolojik sürdürülebilirliği somut eylemlerle ele alan ve İyilik Ağacı Ormanı Projesi ile orman ekosistemini korumaya yönelik adımlar atan Adel/Faber-Castell, ağaç kaynaklı ürünlerini sadece endüstriyel kullanım amaçlı yetiştirilen FSC® Sertifikalı ağaçlardan üretiyor. Doğal orman kaynaklarıyla üretim yapmayan şirket, geleceğe ve doğaya yatırım yaparak ormanların gelecek nesillere aktarılmasına katkıda bulunuyor. 

Üretimde kullanılan petrokimya türevli plastik miktarını azaltmak ve karbon ayak izini düşürmek üzere Ar-Ge birimiyle birlikte birçok alternatif hammadde geliştirme çalışması yürüten şirket; atık çay lifinden nişastaya, atık zeytin çekirdeğinden alglere ve atık kahve posasına kadar pek çok farklı doğal kaynaklı içeriği; keçeli kalem, tahta kalemi, sulu boya gövdesi ve tükenmez kalem gibi birçok ürün grubunda biyo-esaslı plastik hammadde olarak kullanmak üzere çalışmalarına devam ediyor. 

2022 yılında ilk biyo-keçeli kalemini satışa sunan Adel/Faber-Castell, ürünlerinde atık süt kutuları ve meyve suyu kutularından elde edilen granülleri kullanmak üzere geri dönüşüm deneyleri de gerçekleştiriyor. Üretimden çıkan plastik atıkları belli oranlarda tekrar kullanarak atık miktarını azaltan şirket, Ar-Ge çalışmalarını sürdürülebilir kalkınmayı ve yaratıcılığı temel alan bir vizyonla yürütüyor.
 

Kaynak: Bülten