Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Eshabil Yıldız ve beraberindeki heyetini makamında ağırladı. Ziyarette, Afşin’in kültürel ve tarihi mirası üzerine önemli istişarelerde bulunuldu.
Buluşmada özellikle Eshab-ı Kehf Külliyesi başta olmak üzere Afşin’in sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin korunması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması konuları ele alındı. Kültür ve turizm alanında yapılabilecek projeler üzerine fikir alışverişi gerçekleştirildi.
Başkan Kıraç: İş Birliğimiz Devam Edecek
Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, kültürel mirasın korunması ve tanıtımı adına yapılan görüşmenin verimli geçtiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Nazik ziyaretleri için İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Eshabil Yıldız’a ve beraberindeki heyete teşekkür ediyorum. Afşin’imizin kadim mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma noktasında iş birliğimizin artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.
Bu önemli buluşma, Afşin’in kültürel değerlerinin daha geniş kitlelere tanıtılması ve turizm alanında atılacak yeni adımların belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor. Önümüzdeki dönemde yapılacak projelerle Afşin’in kültürel mirasının daha güçlü bir şekilde korunması ve tanıtılması hedefleniyor.