Sigorta sektörünün en önemli oyuncularından Aksigorta’nın, Hayata Devam Türkiye projesi kapsamında İhtiyaç Haritası ile birlikte 6 Şubat depremlerinden etkilenenler için yapmış olduğu destek sonrasında, 115 hane kapasiteli Kahramanmaraş Konteyner Yaşam Alanı hayata geçirildi. Depremden etkilenenler için daha iyi bir gelecek hayali ile kurulan Yaşam Alanı’nda özellikle kadınların yer alacağı üretim ve girişimcilik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Aksigorta, hatırlanacağı üzere 2010-2015 yılları arasında hayata geçirdiği Hayata Devam Türkiye projesinin devamı niteliğinde olan ‘Hayata Devam Türkiye - Deprem Risk Transfer Projesi’ni geçtiğimiz sene devreye almıştı. Proje; depreme karşı alınabilecek önlemler ve olası risklerin bir sigorta kurumuna transfer edilmesi gerekliliği açısından bir yol göstericiliği de beraberinde getiriyordu. Proje kapsamında İhtiyaç Haritası ile iş birliği gerçekleştirilmiş ve depremden etkilenen bölge için bir yardım fonu oluşturulmuştu. Bu yardım fonunun ilk adımı olarak İhtiyaç Haritası desteği ile 20 konteyner ev desteği sağlanmıştı.
Aksigorta, yapılan her bir konut poliçesinin bir kısmının deprem bölgesine destek olarak dönüştüğü Hayata Devam Türkiye projesi kapsamında, 37 bin 500 yeni poliçe doğrultusunda İhtiyaç Haritası iş birliğiyle depremden etkilenen bölgenin iyilik halini desteklemek amacıyla 3 milyon TL’lik destek gerçekleştirdi. Bu sayede Aksigorta, depremin yaralarını sarmak ve olası bir depremde yaşanabilecek hasarı minimize edebilmek adına 69,9 milyar TL’lik deprem riskini de Aksigorta’ya transfer etmiş oldu. Bu sayede Aksigorta, Kahramanmaraş’ta kurulum ve yönetimini İhtiyaç Haritası’nın üstlendiği; 115 haneye ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip Yaşam Alanı’nın kurulmasına ve iyileştirilmesine destek oldu.
Kadınlara yönelik üretim ve girişimcilik faaliyetleri destekleniyor
Deprem bölgesindeki ekonomik, sosyal, kültürel ve sivil toplumun yeniden yapılanması ve kalkınmasına katkı sağlaması beklenen Yaşam Alanı içerisinde bulunan topluluk merkezleri, civarda yaşayan insanlar için kurum ve kuruluşların gerçekleştirmek istediği sosyal programlara ve aktivitelere ev sahipliği yapmak üzere tasarlandı. Bu doğrultuda alan civarında yaşayan aileler, gençler, çocuklar ve kadınlar bu alanlarda gerçekleştirilen aktivitelerden yararlanabiliyor. “Asrın felaketi” olarak adlandırılan 6 Şubat depreminin ardından, Kahramanmaraş’ta kurulan bu yaşam alanlarında aynı zamanda özellikle kadınların yer alacağı üretim ve girişimcilik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Deprem bölgesinde ikamet edenler için daha iyi bir gelecek hayali ile kurulan İhtiyaç Haritası Kahramanmaraş Konteyner Yaşam Alanı kapsamında ayrıca, çevre mahalleler ve konteyner kentlerdeki kadınlar da buradaki imkân ve uygulanacak programlardan yararlanabilecek.