Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR tarafından düzenlenen "Engelliler için Kariyer ve İstihdam Günü" programında, engelli bireylerin istihdamına katkı sağlayan ASAŞ'a "Engelli Dostu İşyeri" plaketi ve teşekkür belgesi takdim edildi. ASAŞ, engelli istihdamında zorunluluk sınırının üzerine çıkarak örnek teşkil ettiği için bu ünvana layık görüldü.
Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi'nde düzenlenen törene, Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, İl Sağlık Müdürü Kayhan Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, oda başkanları, İŞKUR bürokratları, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Törende, ASAŞ'a plaketi İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş tarafından takdim edildi. Vali Doğan, 2000'li yıllardan itibaren engelli bireylerin daha refah bir yaşam sürmesi adına birçok yasal düzenleme yapıldığını ve engelli vatandaşların sosyal hayatta kimseye ihtiyaç duymadan yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli çalışmaların yapılmasının önemini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar ise, engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonunu sağlayacak projelerle engelsiz bir yaşam hedeflediklerini belirtti.
Bu kapsamda ASAŞ, Ar-Ge, Kalite, Üretim, Lojistik, İdari İşler ve Bakım gibi birçok farklı birimde engelli bireylerin istihdamını sağlayarak, onların iş gücüne katılımını artırmak için çeşitli fırsatlar sunuyor. Engelli çalışanlar için her bir birimde uygun iş pozisyonları oluşturarak, onların yeteneklerine ve potansiyellerine göre kariyer gelişimlerini destekliyor ve profesyonel hayatlarında başarılı olmaları için çalışma ortamlarını erişilebilir hale getirerek, güvenli ve verimli bir iş gücü ortamı yaratmaya yönelik projeler yürütüyor. Engelli çalışanlar sahada rahatça çalışabilmek için özel yelekler giyiyor ve herhangi bir risk durumunda yardımcı olabilecek bir ‘buddy’ görevlendirilerek güvenli bir çalışma ortamı sağlanıyor. Bizler için işin engeli yok diyen ASAŞ, hiçbir ayrım yapmadan, eşit fırsatlar sunarak tüm çalışanların aynı çalışma ortamını paylaşmalarını ve sosyalleşmelerini destekliyor.