Bartın Üniversitesi Rektörlüğü öğretim üyesi alacak,

İlan.gov.tr’den alınan bilgiye göre;

Bartın Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI (2024-02)

Üniversitemiz birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile “Bartın Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi” hükümlerine göre Öğretim Üyesi alınacaktır.

  • Adaylar; fotoğraf, kimlik fotokopisi e-Devlet üzerinden alınan karekodlu lisans, yüksek lisans, doktora mezun belgeleri ile doçentlik belgesi (doçent ve profesörler), erkek adaylar için askerlik durum belgesi, adli sicil belgesi, özgeçmiş ve eserler listesi, yabancı dil sınav sonuç belgesi, hizmet belgesi ve bilimsel eserlerinden oluşan dosyaları ile birlikte Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden (https://ubys.bartin.edu.tr/HRM/AkademikBasvuru/PersonelBasvuru/Giris) çevrimiçi başvuru yoluyla müracaat edecektir.
  • Müracaat edecek adayların (http://www.bartin.edu.tr) adresinden Üniversitemiz/ Mevzuat (KAYSİS)/Yönergeler kısmından ulaşabilecekleri “Bartın Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Ölçütleri Yönergesi”nde belirlenen koşulları yerine getirmeleri gerekmektedir.
  • Adaylar elektronik ortamda müracaat edecekleri başvuru dosyalarını hazırlarken Personel Daire Başkanlığının “Öğretim Üyesi Atamaları” başlıklı web sayfasında yer alan açıklamalara dikkat etmelidir.
  • Başvuran adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
  • Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) e-Devlet üzerinden alacakları “HİTAP Hizmet Belgesini” müracaatlarına eklemeleri gerekmektedir. e- Devletten alınan karekodlu tüm belgeler geçerlidir.
  • Yabancı ülkelerden alınan mezuniyet belgelerinin Yükseköğretim Kurulu ve/veya Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
  • Müracaatlar, ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı günden itibaren 15’inci gün mesai bitimine kadar http://ubys.bartin.edu.tr/HRM/AkademikBasvuru/PersonelBasvuru/Giris sayfasından çevrimiçi başvuru şeklinde yapılacaktır. Şahsen veya posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.
  • İlanda belirtilen koşulları taşımayan ve başvuru süresi içinde yapılmayan müracaatlar dikkate alınmayacaktır.
  • İhtiyaç duyulması halinde; adayları ilgilendiren başvuru ve atama süreci ile ilgili tüm bilgilendirmeler Üniversitemizin web sayfasından https://w3.bartin.edu.tr/ yapılacak olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacaktır.

 

BİRİM BÖLÜM ANABİLİM DALI ÜNVAN DERECE ADET *ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR




Bartın Orman Fakültesi




Orman Mühendisliği




Ormancılık Ekonomisi




Profesör




1




1
Orman Mühendisliği alanında doçent ünvanı almış olmak. Ormancılık ekonomisi üzerine çalışmaları bulunmak. Son üç (3) takvim yılında Web of Science (SCI, SCI-Expanded) kapsamındaki dergilerde yayımlanmış en az üç (3) makalesi bulunmak. Kurum dışı fonlarca desteklenen en az dört (4) ulusal veya uluslararası projede görev
almış/alıyor olmak.




Bartın Orman Fakültesi




Orman Mühendisliği



Orman Entomolojisi ve Koruma




Profesör




1




1
Orman Mühendisliği alanında doçent ünvanı almış olmak. Orman entomolojisi ve koruma üzerine çalışmaları bulunmak. Son üç (3) takvim yılında Web of Science (SCI, SCI-Expanded) kapsamındaki dergilerde yayımlanmış en az üç (3) makalesi bulunmak. Kurum dışı fonlarca desteklenen en az dört (4) ulusal veya uluslararası
projede görev almış/alıyor olmak.




Eğitim Fakültesi




Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi




Sosyal Bilgiler Eğitimi




Doçent




1




1
Sosyal Bilgiler Eğitimi alanında doçent ünvanı almış olmak. Sürdürülebilirlik üzerine çalışmaları bulunmak. Son üç (3) takvim yılında Web of Science (SCI, SCI-Expanded, SSCI, ESCI) kapsamındaki dergilerde yayımlanmış en az üç (3) makalesi bulunmak. Kurum dışı fonlarca desteklenen en az iki (2) ulusal veya uluslararası
projede görev almış/alıyor olmak.




Fen Fakültesi




Matematik




Uygulamalı Matematik




Profesör




1




1
Matematik veya İstatistik alanında doçent ünvanı almış olmak. Dağılım teorisi üzerine çalışmaları bulunmak. Son üç (3) takvim yılında Web of Science (SCI, SCI-Expanded) kapsamındaki dergilerde yayımlanmış en az on (10) makalesi bulunmak. Kurum dışı fonlarca desteklenen en az bir (1) ulusal veya uluslararası projede görev
almış/alıyor olmak.


Fen Fakültesi


Matematik

Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi


Profesör


1


1
Matematik alanında doçent ünvanı almış olmak. Dizi uzayları üzerine çalışmaları bulunmak. Son üç
(3) takvim yılında Web of Science (SCI, SCI- Expanded) kapsamındaki dergilerde yayımlanmış
en az on (10) makalesi bulunmak.




Fen Fakültesi



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri



Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri




Doçent




1




1
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında doçent ünvanı almış olmak. Eğitimde sanal ve artırılmış gerçeklik üzerine çalışmaları bulunmak. Son üç (3) takvim yılında Web of Science (SCI, SCI- Expanded, SSCI) kapsamındaki dergilerde yayımlanmış en az altı (6) makalesi bulunmak.
Kurum dışı fonlarca desteklenen en az bir (1) ulusal
veya uluslararası projede görev almış/alıyor olmak.



İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi




Uluslararası Ticaret ve Lojistik




Uluslararası Ticaret ve Lojistik




Doçent




1




1
Uluslararası Ticaret veya Yönetim ve Organizasyon alanında doçent ünvanı almış olmak. Lojistik üzerine çalışmaları bulunmak. Son üç (3) takvim yılında Web of Science (SCI, SCI-Expanded, SSCI, AHCI, ESCI) kapsamındaki dergilerde yayımlanmış en az bir (1) makalesi bulunmak. Kurum dışı fonlarca desteklenen en az dört (4) ulusal veya
uluslararası projede görev almış/alıyor olmak.



Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi




Makine Mühendisliği




Makine Malzemesi ve İmalat Teknolojisi





Doçent





1





1
Makine Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak. Makine Mühendisliği veya Fizik alanında doçent ünvanı almış olmak. Enerji depolama üzerine çalışmaları bulunmak. Son üç (3) takvim yılında Web of Science (SCI, SCI-Expanded) kapsamındaki dergilerde yayımlanmış en az altı (6) makalesi bulunmak. Kurum dışı fonlarca desteklenen en az bir (1) ulusal veya uluslararası
projede yürütücü olarak görev almış/alıyor olmak.

DİĞER AÇIKLAMALAR:
* İlanda aranan şartlar kısmında yer alan yayınların tespitinde; son üç takvim yılı (2021, 2022,2023) ile 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ilanın yayımlandığı güne kadar DOİ numarası almış olan yayınlar kabul edilecektir.

Kaynak: HABER MERKEZİ