Sesli kitaplar, geleneksel kitaplara alternatif olarak daha fazla tercih edilmeye başlarken hem çocuklar hem de yetişkinler arasında popülerlik kazanıyor. Online İngilizce dil okulu Novakid'in gerçekleştirdiği bir araştırmaya göre, her 3 ebeveynden 1'i, çocuklarının kitap dünyasını keşfetmesi, bir okuma alışkanlığı kazanması ve bu alanda tutku geliştirmesi için sesli kitapları en etkili ve sevilen yöntem olarak görüyor. Çocukları yeni bir öğrenme yaklaşımını benimsemeye teşvik etmek isteyen Novakid, 4-6 yaş grubundaki çocuklara özel hazırlanan 20 sesli kitabı, ücretsiz deneme dersini tamamlayan ailelere hediye ediyor.
Her geçen gün, hem yetişkinler hem de çocuklar sesli formatta sunulan kitaplara daha fazla ilgi göstermeye başlıyor. Online İngilizce eğitimi sunan Novakid’in gerçekleştirdiği bir araştırma, çocukların %10'undan fazlasının hikayeleri ve masalları keşfetmek için sesli kitapları tercih ettiğini ortaya koyuyor. Kullanım kolaylığı ve geniş bir konu yelpazesinde sunulan hikaye seçenekleri, sesli kitapları birçok kişi için geleneksel okumaya karşı modern bir alternatif olarak popüler hale getiriyor. Sesli kitaplar, çocuklar için sadece hayal güçlerini geliştirmeye, odaklanma seviyelerini artırmaya ve dil becerilerini güçlendirmeye yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda öğrenmeyi eğlenceli bir deneyime dönüştüren ilgi çekici bir format sunuyor. Çocukları yeni bir öğrenme yaklaşımını benimsemeye teşvik etmek isteyen Novakid, 4-6 yaş grubundaki çocuklara özel hazırlanan 20 sesli kitabı, ücretsiz deneme dersini tamamlayan ailelere hediye ediyor.
Sesli Kitaplar Dil Pratiği Yapmayı Sağlıyor
Çocukları farklı dillerdeki sesli kitaplarla tanıştırmanın dil öğreniminde fayda sağlayacağını ve çocukların bu doğal yöntemle dilleri daha hızlı öğrenebildiklerini söyleyen Novakid CEO’su ve kurucu ortağı Max Azarov, “Bir çocuğun yabancı bir dile ne kadar erken alıştırılırsa, o dili kullanabilmesi de o kadar kolay ve sezgisel hale gelecektir. Basit dilbilgisi ve temel kelime dağarcığı, çocukların dinledikleri hikayeleri tam anlamıyla deneyimlemelerini ve aynı zamanda dili pratik yapmalarını sağlıyor. Bu nedenle masallar ya da hikayeler, öğrenme süreci için mükemmel bir seçim olabiliyor. Ayrıca, teknoloji çağında gözlerimizin dinlenmeye ihtiyaç duyduğu düşünülürse, kitapları doğrudan okumak yerine dinlemek çok daha kolay ve rahatlatıcı bir seçenek olarak öne çıkıyor. Sesli kitaplar, metni takip etmeyi zorunlu kılmadığı için, uyku öncesi rahatlama sürecine de katkı sağlıyor. Bu durum, özellikle çocuklar için sağlıklı bir uyku ve iyi bir dinlenme düzeni oluşturulmasında önemli bir rol oynuyor.” ifadelerinde bulundu.