İlan.gov.tr’den alınan bilgiye göre;

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

Üniversitemiz birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine  Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri uyarınca, Üniversitemiz Öğretim  Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerini (www.mku.edu.tr. adresinde Personel Daire  Başkanlığı sayfasında mevzuat yan başlığı altından temin edilebilir) sağlamış olmak koşuluyla  öğretim üyesi alınacaktır.

Son başvuru tarihi ilanın Resmî Gazete’de yayımlanmasından itibaren 15 (onbeş) günlük  sürenin bitimidir.

Profesörlüğe başvuracak adaylar; başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet  fotoğraf, özgeçmiş (Yükseköğretim Kurumlarında çalışanlar YÖKSİS’ten alacaklardır), yabancı dil  belgesi, lisans, yüksek lisans ve doktora belgeleri (e-Devletten alınabilir.), onaylı uzmanlık belgesi  (Tıp - Diş Hekimliği Fakültesi), ilanda belirtilen niteliği taşıdığını gösterir belge, adli sicil belgesi (e-Devletten alınabilir.), H.M.K.Ü. Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre  hazırlanacak puanlama tablosu, adayların doçent unvanını aldığı, doçentlik başvuru (ÜAK)  kriterlerine göre hazırlanan puanlama tablosu, doçentlik başarı belgesi (e-Devletten alınabilir.),  başlıca eseri belirtilen dilekçesi ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyanın bir nüshasını  fiziki olarak, jürilere gönderilecek 6 (altı) nüshasını ise elektronik ortamda (CD, flash bellek)  hazırlayarak başvuru süresi içinde dilekçelerine ekli şekilde Rektörlüğümüze teslim edeceklerdir.

Doçentliğe başvuracak adaylar; başvuru dilekçesi, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet fotoğraf,  özgeçmiş (Yükseköğretim Kurumlarında çalışanlar YÖKSİS’ten alacaklardır), yabancı dil belgesi,  ilanda belirtilen niteliği taşıdığını gösterir belge, adli sicil belgesi (e-Devletten alınabilir.), lisans,  yüksek lisans ve doktora belgeleri (e-Devletten alınabilir.), onaylı uzmanlık belgesi (Tıp - Diş  Hekimliği Fakültesi), H.M.K.Ü. Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre  hazırlanacak puanlama tablosu ve adayların doçent unvanını aldığı doçentlik başvuru (ÜAK)  kriterlerine göre hazırlanan puanlama tablosu, doçentlik başarı belgesi (e-Devletten alınabilir.), ile  bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan dosyanın bir nüshasını fiziki olarak, jürilere gönderilecek 4  (dört) nüshasını ise elektronik ortamda (CD, flash bellek) hazırlayarak başvuru süresi içinde  dilekçelerine ekli şekilde Rektörlüğümüze teslim edeceklerdir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adaylar: Başvuracakları anabilim dalını ve ilan  niteliğini belirten dilekçelerine, özgeçmişlerini(Yükseköğretim Kurumlarında çalışanlar  YÖKSİS’ten alacaklardır), nüfus cüzdan fotokopisi, 2 adet fotoğraflarını, yayın listeleri ile  yayınlarının birer örneğini, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre  hazırlanacak puanlama tablosu, yabancı dil belgesi, ilanda belirtilen niteliği taşıdığını gösterir belge,  adli sicil belgesi (e-Devletten alınabilir.), lisans, yüksek lisans ve doktora belgeleri (e- Devletten  alınabilir.), onaylı uzmanlık belgesini (Tıp - Diş Hekimliği Fakültesi), kapsayan dosyanın bir  nüshasını fiziki olarak, jürilere gönderilecek 4 (dört) nüshasını ise elektronik ortamda (CD, flash  bellek) ilgili Fakülte Dekanlığına / Yüksekokul-Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne teslim  edeceklerdir.

- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin  onaylandığına dair belgenin başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.
- SGK Tescil ve Hizmet Dökümü (e-Devlet üzerinden SGK sayfasından SGK Tescil ve  Hizmet Dökümü başlığı altında “Barkodlu Belge Oluştur” sekmesinden alınmaktadır.)
Sigortalı hizmeti olan veya olmayan tüm adaylar bu belgeyi teslim etmek zorundadır
(Barkodu/Karekodu okunaklı).
- Herhangi bir kamu kurumunda çalışanların (Daha önce çalışıp ayrılsalar dahi)  çalıştıkları kurumlardan alacakları (e-Devletten alınabilir.) onaylı hizmet belgesini dosyaya  eklemeleri gerekmektedir
- 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 50. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi  kapsamında istihdam edilerek doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerini üniversitemizde  tamamlayanların başvuru hakkı bulunmamaktadır. (Doktora Öğretim Üyesi kadrolarında %30  kota uygulaması yapılmayacaktır.)
- Doçent ünvanı almış olanlar Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına, Profesörler ise Doçent  ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuramayacaktır.
- Tüm adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen  şartları taşımaları gerekmektedir.
- 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca yaptırılacak  arşiv araştırması sonucunda atanmaya engel hali bulunmamak. (Açıktan atanacaklar için)
- Yanlış beyanda bulunanların, atamaları yapılmayacaktır.
- Erkek adaylar için, askerlik durum belgesi, (terhis-tecil belgesi veya muaf olduğuna  dair belge).
- Süresi içinde yapılmayan müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler  dikkate alınmayacaktır.
- Barkod/karekodu okunaklı olması kaydıyla e-Devletten alınacak tüm belgeler kabul  edilecektir.
ADRES :Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü Tayfur Sökmen Kampüsü  Serinyol/Antakya/HATAY
 

HATAY MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

BİRİM BÖLÜM ANABİLİM
DALI/PROGRAM
ÜNVAN DERECE ADET NİTELİKLER
ANTAKYA MESLEK YÜKSEKOKULU GAZETECİLİK VE HABERCİLİK BÖLÜMÜ BASIM VE YAYIM TEKNOLOJİLERİ PR. DOÇENT 1 1 Gazetecilik ve Medya Çalışmaları bilim alanından doçent ünvanı almış olmak; afet haberciliği konusunda çalışmış olmak.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KLİNİK BİLİMLER AĞIZ, DİŞ VE ÇENE CERRAHİSİ DOKTOR ÖĞRETİM
ÜYESİ
2 1 Piezo cerrahi ile ilgili çalışma yapmış olmak.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KLİNİK BİLİMLER PEDODONTİ DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
2 1 Osteogenezis imperfekta konusunda çalışmış olmak.
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KLİNİK BİLİMLER PERİODONTOLOJİ DOÇENT 1 1 Periodontal hastalık ve sistemik hastalık ilişkisi konusunda çalışma yapmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ REHBERLİK VE
PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK
DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent ünvanı almış olmak; ergenlerde öfke ve kaygı konusunda çalışmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ RESİM-İŞ EĞİTİMİ DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; yeni medya sanatı konusunda çalışmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ RESİM-İŞ EĞİTİMİ PROFESÖR 1 1 El sanatları konusunda çalışmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent ünvanı almış olmak; özel eğitim ve bloom taksonomisi konusunda çalışmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ EĞİTİMİ FEN BİLGİSİ EĞİTİMİ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; fene yönelik merak ve simülasyon konularında çalışmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM ZİHİN ENGELLİLER EĞİTİMİ DOÇENT 1 1 Zihin engelliler eğitimi alanında doçent ünvanı almış olmak; özel eğitimde kaynaştırma eğitimi
konusunda çalışmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖZEL EĞİTİM ZİHİN ENGELLİLER EĞİTİMİ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 4 1 Zihin engelliler eğitimi alanında doktora yapmış olmak; down sendromlu çocuklar ve akran etkileşimi değerlendirme konularında çalışmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ TEMEL EĞİTİM SINIF EĞİTİMİ PROFESÖR 1 1 Akademik yazma ve eleştirel dinleme konularında çalışmış olmak
EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ SOSYAL BİLGİLER EĞİTİMİ PROFESÖR 1 1 Sosyal bilgiler eğitimi bilim alanında doçent ünvanı almış olmak; Küresel vatandaşlık ve kavram karikatürleri konusunda çalışmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ TÜRKÇE VE SOSYAL BİLİMLER EĞİTİMİ SOSYAL BİLGİLER EĞİTİMİ PROFESÖR 1 1 Yerel tarih konusunda çalışmış olmak.
EĞİTİM FAKÜLTESİ YABANCI DİLLER EĞİTİMİ İNGİLİZ DİLİ EĞİTİMİ DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent ünvanı almış olmak; çok dillilik konusunda çalışmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ANTROPOLOJİ PALEOANTROPOLOJİ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; adli tafonomi ve genetik konusunda çalışma yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ ANTROPOLOJİ SOSYAL ANTROPOLOJİ DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; göç, sağlık ve gıda konularında çalışma yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ COĞRAFYA FİZİKİ COĞRAFYA DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; jeomorfoloji alanında çalışma yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ FİZİK ATOM VE MOLEKÜL FİZİĞİ DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; metalik biyomalzemeler konusunda çalışma yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ MATEMATİK TOPOLOJİ DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; yakın esnek kümeler konusunda çalışma yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH ESKİÇAĞ TARİHİ PROFESÖR 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; doğu akdeniz uygarlıkları ve yerel kent tarihi konusunda çalışma yapmış olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI TÜRK HALK BİLİMİ DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; maddi kültür konusunda çalışma yapmış olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İŞLETME MUHASEBE VE FİNANSMAN DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent ünvanı almış olmak; islami sermaye varlık fiyatlama modeli konusunda çalışmaları olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ HUKUK BİLİMLERİ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 3 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; Anayasa Yargısı hakkında çalışmalar yapmış olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ KENTLEŞME VE ÇEVRE SORUNLARI DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 3 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; konut politikaları ve atık yönetimi üzerine çalışmalar yapmış olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER ULUSLARARASI İLİŞKİLER DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 4 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; bölgesel örgütlenmeler ve enerji güvenliği konularında çalışmış olmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ İSLAM FELSEFESİ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; Fars felsefesi konusunda çalışmaları bulunmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ARAP DİLİ VE BELAGATI DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 4 1 Arap Dili ve Belagatı alanında doktora yapmış olmak; Arapça öğretimi ile ilgili çalışması olmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ ARAP DİLİ VE BELAGATI DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 4 1 Arap Dili ve Belagatı alanında doktora yapmış olmak; Arapça öğretimindeki sorunlar üzerine çalışma yapmış olmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ HADİS DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent ünvanı almış olmak; Hadis Tarihi ve Tefsir- Hadis ilişkisi konularında
çalışmaları bulunmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ TEMEL İSLAM BİLİMLERİ TASAVVUF DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 4 1 Tasavvuf alanında doktora yapmış olmak; tasavvuf psikolojisi ile ilgili çalışması olmak.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA RADYO TELEVİZYON DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; yapay zekâ ve metaverse konusunda çalışma yapmış olmak.
İLETİŞİM FAKÜLTESİ RADYO TELEVİZYON VE SİNEMA SİNEMA DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; sinema ve mobbing konusunda çalışma yapmış olmak.
MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BİNA BİLGİSİ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; kapsayıcı tasarım ve kamusal alanlarda mekansal kalite konusunda çalışma yapmış olmak.
MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK YAPI DOÇENT 1 1 İlgili alanda veya inşaat mühendistliği alanında doçent unvanı alımış olmak; tasarlanmış çimento esaslı kompozitler ile ilgili çalışma yapmış olmak.
MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK YAPI PROFESÖR 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; yapım yönetim alanında çalışma yapmış olmak.
MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI PEYZAJ MİMARLIĞI DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; karbon ayakizi, kent-kıyı ilişkileri konusunda çalışma yapmış olmak.
MİMARLIK FAKÜLTESİ PEYZAJ MİMARLIĞI PEYZAJ MİMARLIĞI PROFESÖR 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; peyzaj planlama konusunda çalışma yapmış olmak.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ ACİL YARDIM VE AFET YÖNETİMİ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 3 1 Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans mezunu olup, Afet Yönetimi alanında yüksek lisans
ve doktora yapmış olmak.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON NÖROLOJİK REHABİLİTASYON DOÇENT 1 1 Doktora ve doçentliğini fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında almış olmak.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HEMŞİRELİK CERRAHİ HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak. Cerrahi hemşireliği ve klinik öğrenmede ölçek geliştirme konularında çalışmış olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON DOÇENT 1 1 Anestezik ve analjezik ilaçların toksisiteleri üzerine deneysel çalışmalar yapmış olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ ANESTEZİYOLOJİ VE REANİMASYON PROFESÖR 1 1 İnterfasyal plan bloğu ve lokal infiltrasyon analjezisini karşılaştıran klinik çalışma yapmış olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ GÖĞÜS CERRAHİSİ DOKTOR ÖĞRETİM
ÜYESİ
3 1 İlgili alanda tıpta uzmanlık eğitimi almış olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ KALP VE DAMAR CERRAHİSİ DOÇENT 1 1 Abdominal Aortun tıkayıcı patolojilerinin endovasküler cerrahisi alanında çalışmalar yapmış olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ KULAK-BURUN, BOĞAZ
HASTALIKLARI
DOKTOR ÖĞRETİM
ÜYESİ
3 1 Septokolumellar gelişim bozukluğu ile ilgili çalışması olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ ORTOPEDİ VE TRAVMATOLOJİ DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
3 1 Pediatrik travma konusunda çalışma yapmış olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ CERRAHİ TIP BİLİMLERİ PLASTİK, REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK
CERRAHİ
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 3 1 Lomber arter perforatör flebi ile miyelomeningosel kapatılması konusunda çalışması olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ DAHİLİ TIP BİLİMLERİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI DOKTOR ÖĞRETİM
ÜYESİ
3 1 Ailesel Akdeniz Ateşi (FMF) gen mutasyonu ile ilgili çalışma yapmış olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ DAHİLİ TIP BİLİMLERİ GÖĞÜS HASTALIKLARI DOKTOR ÖĞRETİM
ÜYESİ
3 1 İlgili alanda tıpta uzmanlık eğitimi almış olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN
TIP FAKÜLTESİ
DAHİLİ TIP
BİLİMLERİ
RADYOLOJİ DOÇENT 1 1 Çocuklarda blast yaralanmaları konusunda çalışması olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ DAHİLİ TIP BİLİMLERİ RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI DOKTOR ÖĞRETİM
ÜYESİ
3 1 Fluvoxamine yan etkileri ile ilgili çalışması olmak.
TAYFUR ATA SÖKMEN TIP FAKÜLTESİ TEMEL TIP BİLİMLERİ TIBBİ MİKROBİYOLOJİ DOKTOR
ÖĞRETİM ÜYESİ
3 1 Tıp Fakültesi mezunu olup, ilgili alanda uzmanlığını yapmış olmak.
VETERİNER FAKÜLTESİ KLİNİK BİLİMLER VETERİNERLİK CERRAHİSİ PROFESÖR 1 1 İlgili alanda doçent ünvanı almış olmak, göz hastalıkları konusunda çalışmış olmak.
VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ TEMEL BİLİMLER VETERİNERLİK BİYOKİMYASI PROFESÖR 1 1 İlgili alanda doçent ünvanı almış olmak, hücre kültürü uygulamaları ve gen sessizleştirme alanlarında
çalışmaları bulunmak.
VETERİNER FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ VE HAYVAN BESLEME VETERİNERLİK BİYOİSTATİSTİK DOÇENT 1 1 Veteriner Fakültesi mezunu olmak ve Veteriner Biyoistatistiği alanında doçent
unvanı almış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ BAĞ YETİŞTİRME VE ISLAHI DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; örtü altı yetiştiricilik ve muhafaza konusunda çalışma
yapmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ BAHÇE BİTKİLERİ MEYVE YETİŞTİRME VE ISLAHI DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; sürdürülebilir meyvecilik uygulamaları ve yumuşak çekirdekli meyveler konusunda çalışma yapmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ ARAZİ VE SU KAYNAKLARI DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; endüstri bitkilerinde su stresinin azaltılması konusunda
çalışma yapmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ ARAZİ VE SU KAYNAKLARI DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; ölçek küçültme yönteminin hidrolojik ve meteorolojik çalışmalarda kullanımı konusunda çalışmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ 2 1 İlgili alanda doktora yapmış olmak; tüketilebilir nanofiber ambalajlar konusunda çalışma
yapmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ PROFESÖR 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; bitkisel ve hayvansal yağların kalite kriterleri konusunda çalışma yapmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ TARLA BİTKİLERİ ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİ DOÇENT 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; çayır-mera ve yem bitkileri yetiştiriciliği ve yem bitkilerinin silolanması konusunda çalışma yapmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ ZOOTEKNİ HAYVAN YETİŞTİRME PROFESÖR 1 1 İlgili alanda doçent unvanı almış olmak; bal arılarında semen dondurma konusunda çalışma
yapmış olmak.
Kaynak: HABER MERKEZİ