Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi Alacak

İlan.gov.tr’den alınan bilgiye göre;

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğünden:

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili hükümleri çerçevesinde, Üniversitemizin aşağıda belirtilen akademik birimlerine 2547 sayılı Kanunun 31. maddesi uyarınca Öğretim Görevlisi ve 33. maddesindeki usule uygun olarak 50. maddesinin (d) fıkrası uyarınca Araştırma Görevlisi alınacaktır.
 

Başvuru Başlangıç
Tarihi

08.11.2024
Sınava Giriş Tarihi -
Yabancı Dil Öğr. Gör. İçin Sözlü Sınav Tar.

10.12.2024
Son Başvuru Tarihi 22.11.2024 Sonuç Açıklama Tarihi 19.12.2024
Ön Değerlendirme
Sonucu Açıklama Tarihi
03.12.2024 Sonuçların Açıklanacağı İnternet
Adresi
https://www.ksu.edu.tr

Başvuru Yeri ve Şekli
Başvurular Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü Personel
Daire Başkanlığı Avşar Kampusü Onikişubat / KAHRAMANMARAŞ adresine şahsen yapılacaktır.

(A) Genel şartlar
(1) Bu Yönetmelik kapsamındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
b) ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
(2) Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.
(3) Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az (Değişik ibare:RG-18/5/2021- 31485) 85 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.
(4) Araştırma Görevlisi kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 33.
maddesindeki usule uygun olarak 50. maddesinin (d) fıkrası uyarınca atama yapılacaktır.
(5) Deneyim şartı lisans mezuniyet tarihinden itibaren geçerlidir.

(B) Özel şartlar
(1) (Değişik:RG-3/3/2022-31767) Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir. Devlet yükseköğretim kurumlarının araştırma görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranır.
(2) (Değişik:RG-3/10/2019-30907) Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranır.
(3) İlanda belirtilen şartları taşımak.
(4) ALES belgesinin geçerlilik süresi açıklandığı tarihten itibaren 5 yıldır.

(C) Ön değerlendirme
(1) Sınav jürisi; başvuran adaylar arasından ilan edilen kadro sayısının on katına kadar adayı, meslek yüksekokullarında bu kadrolarda istihdam edilecekler de dâhil olmak üzere bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadrolarında ALES puanının %40’ını ve yabancı dil puanının %60’ını; bu Yönetmelik kapsamındaki diğer kadrolarda ALES puanının %60’ını ve yabancı dil puanının %40’ını; meslek yüksekokullarına müracaatlarda ise ALES puanının %70’ini ve lisans mezuniyet notunun %30’unu dikkate alarak belirler ve kadro ilanında belirtilen internet adresinde ilan eder. Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın olması halinde, bu kişilerin tamamı sınava çağrılır. Başvuru sayısının ilan edilen kadronun on katından az olması halinde, adayların tamamı giriş sınavına alınır. Adayların ön değerlendirmede dikkate alınan puanları ile lisans mezuniyet notları, kadro ilanında belirtilen internet adresinde ilan edilir.

(D) Giriş sınavları
(1) Giriş sınavı, sınav jürisi tarafından; bilim alanı yabancı dille ilgili olan birimlerdeki öğretim görevlisi kadroları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere atama yapılacak öğretim görevlisi kadroları için adayların mesleki ifade ve bilgi becerisi ile anlatım yeteneğini ölçecek şekilde sadece sözlü, bu Yönetmelik kapsamındaki diğer kadrolar için ise ilan edilen alanla ilgili bilgi düzeyini ölçecek şekilde sadece yazılı sınav olarak yapılır. Yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarında sözlü sınav yapılır. Ancak senato kararı olması halinde sözlü sınav sonucu 60 ve üzeri puan alanlar için yazılı sınav da yapılır. Bu durumda olanların giriş sınavı puanı, sözlü sınav ile yazılı sınavın puanlarının aritmetik ortalaması alınarak hesaplanır.
(2) Sınav jürisi, yazılı ve sözlü sınavın nesnel, ölçülebilir ve denetlenebilir olmasını sağlar. Raportör olarak belirlenen üye, yazılı ve sözlü sınavların soru ve cevaplarını tutanak altına alır.
(3) Sözlü sınav sonuçları, kadro ilanında belirtilen internet adresinde ilan edilir. Sözlü sınav sonucu 60 puanın altında olanlar başarısız sayılır ve nihai değerlendirme aşamasına geçemezler.

(E) Nihai değerlendirme
(1) Sınav jürisinin değerlendirmesinde; bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadrolarında, meslek yüksekokullarında bu kadrolarda istihdam edilecekler de dâhil olmak üzere ALES puanının %30’unu, lisans mezuniyet notunun
%10’unu, yabancı dil puanının %30’unu ve giriş sınavı notunun %30’unu; bu Yönetmelik kapsamındaki diğer kadrolarda ALES puanının %30’unu, lisans mezuniyet notunun %30’unu, yabancı dil puanının %10’unu ve giriş sınavı notunun %30’unu; meslek yüksekokullarında ise ALES notunun %35’ini, lisans mezuniyet notunun %30’unu ve giriş sınavı notunun %35’ini hesaplayarak ilan edilen kadro sayısı kadar adayı başarı sırasına göre belirler. Değerlendirme puanı 65 puanın altında olanlar sınavlarda başarısız sayılır. Adayların değerlendirmede dikkate alınan puanları ile lisans mezuniyet notları, kadro ilanında belirtilen internet adresinde ilan edilir.

(F) Sınavlarda başarılı olanların atanması
(1) Sınavlarda başarılı olan adaylar, başarı puanları esas alınarak ilan edilir. İlan edilen kadro sayısı kadar yedek aday da ilan edilir. Atamalar yürürlükteki mevzuata göre yapılır.
 
(G) Muafiyet
(1) Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, (Değişik ibare:RG-3/3/2022-31767) 7 nci maddenin dördüncü ve beşinci fıkraları kapsamındaki öğretim görevlisi kadrolarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.
(2) Meslek yüksekokullarının, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

(H) Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi Kadrosuna Müracaat Edecek Adaylar; Üniversitemiz https://www.ksu.edu.tr adresinde yayınlanan başvuru formu ekinde;
1. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
2. Özgeçmiş
3. Erkek Adaylar için askerlikle ilgili terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belge, (e- Devletten alınabilir.) (Askerlik yönünden mahkeme veya bakaya durumunda olmamaları gerekmektedir.)
4. Lisans / Lisansüstü mezuniyet belgesi (Yabancı yükseköğretim kurumu mezunlarının diplomalarının Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması zorunludur.)
5. Onaylı Resmi Transkriptler (Lisans ve Lisansüstü)
6. Öğrenci Belgesi (Arş. Gör. kadrolarına başvurular için yüksek lisans veya doktorasını ilanda belirtilen alanda yaptığına dair Enstitü Müdürlüğünden alınmış onaylı belge)
7. ALES belgesi (sonuçların açıklandığı tarihten itibaren beş yıl geçerliliği olan, ÖSYM’nin internet sayfasından alınan tarih ve doğrulama kodu bulunan orijinal belge)
8. Deneyim belgesi (istenilen alanda çalıştığını gösterir ilgili kurumdan alınmış belge) ile
SGK hizmet dökümü (deneyim istenen kadrolar için)
9. Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi (Yükseköğretim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen
bir yabancı dil sınavından almış oldukları puanı gösterir belge)
10. Sabıka kaydı (e-Devletten alınmış)
11. 2 Adet biyometrik fotoğraf (son altı ay içinde çekilmiş)
(I) ÖNEMLİ NOTLAR:
(1)- Başvuru süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün olup, başvuruların Personel Daire Başkanlığına şahsen yapılması gerekmektedir. Başvurularda; süresi içerisinde yapılmayan başvurular, eksik belge ile yapılacak başvurular, birden çok kadroya yapılan başvurular ve posta veya internet ortamından müracaatlar dikkate alınmayacaktır.
(2)- Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü sınav takviminde zorunlu hallerde değişiklik yapma ve ilanın her aşamasında iptal etme hakkını saklı tutar.
(3)- Üniversitemiz web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetindedir.
Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
(4)- İstenilen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır. Bunların atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve hiçbir hak talep edemeyeceklerdir. Bu kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır.
(5)- Adaylar, e-Devlet Kapısı (www.turkiye.gov.tr)'ndan alınan kare kodlu mezun belgeleriyle başvuru yapabilirler ve söz konusu belgelerin doğruluğu sorgulanarak ön değerlendirme ve değerlendirme aşamalarında bu belgeler kullanılabilir. Ancak atanmaya hak kazanılması halinde diploma, mezuniyet belgesinin asıl veya onaylı suretinin getirilmesi gerekmektedir.
(6)- Araştırma Görevlilerinden; Lisansüstü eğitim öğrencilik azami süresi dolan, ilgili Yönetmelikler gereğince azami süreleri yeniden başlayanlar ile azami sürelerinin dolması nedeniyle kadro ile ilişikleri kesilmiş olanlar araştırma görevlisi kadrolarına müracaat edemezler.
(7)- Başarılı olan adaylardan, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Sonucu olumlu olanların ataması yapılacaktır.
 

Birimi Unvanı
K/D
Adet ALES PUANI - TÜRÜ Y.Dil Niteliği

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Müzik Bölümü Müzik Anasanat Dalı Arş. Gör. 6 1 70
SAY. SÖZ. EA
50 Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik programı lisans mezunu olup, Müzik Programında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

EĞİTİM FAKÜLTESİ
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Arş.Gör. 5 1 70
SAY.
50 Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans mezunu olup Matematik Eğitimi Anabilim Dalında
tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

İLAHİYAT FAKÜLTESİ
Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalı Arş.Gör. 5 1
70
SÖZ.
50 İlahiyat veya İslami İlimler Fakültesi mezunu olup, hadis alanında tezli
yüksek lisans yapıyor olmak.

İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Türk Edebiyatı Anabilim Dalı
Arş.Gör.

5

1

70
SÖZ.

50
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü lisans mezunu olup Yeni Türk Edebiyatı alanında tezli yüksek lisans yapıyor
olmak.

MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ
Bilgisayar Mühendisliği Bölümüm Bilgisayar Yazılımı Anabilim Dalı
Arş.Gör.

5

1

70
SAY.

50
Bilgisayar Mühendisliği Lisans mezunu olup Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalında tezli yüksek lisans veya
doktora yapıyor olmak.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı
Arş.Gör.

6

1
70
SAY.

50

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü lisans mezunu olup Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı
Arş.Gör.

6

1
70
SAY. SÖZ. EA

50
Hentbol branşında kıdemli antrenörlük belgesine sahip olup, spor bilimleri alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak.

ZİRAAT FAKÜLTESİ

Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Toprak Bilimi Anabilim Dalı
Arş.Gör. 6 1 70
SAY.
50 Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Lisans mezunu olup, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim dalında tezli
yüksek lisans yapıyor olmak
YABANCI DİLLER YÖKSEK OKULU

Yabancı Diller Bölümü Ingilizce Anabilim Dalı

Öğr.Gör. (Ders Verecek)

1

1
70
SAY. SÖZ. EA

85

İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında lisans ve tezli yüksek lisans mezunu olup en az beş yıl kamuda ders verme deneyimine sahip olmak.
REKTÖRLÜK (TÖMER)
TÖMER
Öğr.Gör. (Ders Verecek)

2

1

70
SÖZ.

50
Lisans, tezli yüksek lisans ve doktorasını Türk Dili ve Edebiyatı alanında yapmış olup; Yabancılara Türkçe öğreticiliği sertifikası ile TÖMER’de ders verme tecrübesine sahip ve yabancılara Türkçe öğretiminde  değerler  üzerine
çalışması bulunmak.
GÖKSUN MESLEK YÜKSEK OKULU

Dış Ticaret Bölümü Dış Ticaret Programı

Öğr. Gör. (Ders Verecek)

1

1

70
EA

Muaf
İşletme bölümü lisans mezunu olup işletme (muhasebe ve finans) alanında tezli yüksek lisans yapmış, devlet üniversitelerinden birinde en az iki yıl ders verme deneyimine sahip ve Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Yeni Nesil Devlet Destekleri eğitimi
programını bitirmiş olmak.
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Mobilya ve Dekorasyon Programı Öğr. Gör. (Ders Verecek)
3

1
70
SAY.

Muaf
Mobilya ve Dekorasyon Öğretmenliği, Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği veya Orman Endüstri Mühendisliği Lisans mezunu olup, mobilya üretimi veya ahşap malzeme işleme makineleri konusunda tezli yüksek lisans yapmış ve mobilya üretimi yapılan bir iş
yerinde en az dört yıl çalışmış olmak.
PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU

Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Sosyal Güvenlik Programı

Öğr. Gör. (Ders Verecek)
4 1 70
EA
Muaf Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Bölümü veya Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans mezunu olup, Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik Anabilim Dalı İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Programında tezli yüksek lisans
yapmış olmak.
Kaynak: Haber Merkezi