Kahramanmaraş Platformu öncülüğünde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüyüş yapıldı.

Mahmut Esad Coşan Camisi'nde toplanan vatandaşlar, İsrail ve ABD karşıtı pankartlar açıp sloganlar atarak Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü.

Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi8

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar burada tekbirler getirerek Gazze'ye destek sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Kahramanmaraş Platformu Dönem Sözcüsü Adnan Alagöz, ateşkesi bozan İsrail'in saldırılarında yüzlerce yaşlı, kadın ve çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

İsrail'in Gazze'ye insani ihtiyaçlara erişimi engelleyerek insanlık suçu işlediğini belirten Alagöz, şöyle konuştu:

"Gazze'ye açılan sınır kapıları abluka altında tutularak insani yardım geçişleri engelleniyor. 2 milyondan fazla insan, açlık krizi ile karşı karşıya. Çocuklar, açlıktan hayatlarını kaybediyor. Bu gözlerimizin önünde gerçekleşen bir insanlık suçudur. Kahramanmaraş Sivil Toplum Kuruluşları olarak ilk günden bu yana kardeş Filistin halkının yanında yer alıyor, yardımlarımızı her türlü engellemelere rağmen ulaştırmaya çalışıyoruz. Ancak yardımlar tek başına yeterli değil, her zaman zulme karşı durmak, ses yükseltmek, harekete geçmek, hiçbir zaman unutmamak ve unutturmamak gerekiyor."

Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi5

Konuşmanın ardından İngilizce ve Arapça ateşkes çağrısı yapılarak, dua edildi.

Etkinliğe, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, AK Parti İl Başkanı Burak Gül, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci, Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç, ilçe belediye başkanları, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi6Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi7Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto EdildiKahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi2Kahramanmaraş'ta İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi4

Kaynak: AA