Kahramanmaraş'ta, yardım yapan ile alanın birbirini görmediği, tanımadığı bilmediği uygulama devam ediyor.
Onikişubat ilçesi Akedaş ilkokulu bahçesinde bulunan sadaka taşı, Her sabah sadaka Taşı bütçe oranında, ikramda bulunacak hayırseverlerin durumuna göre meyve suyu, açma, simit, börek, elma, portakal, ayran, süt gibi 25-45 arası hazırladığımız malzemeleri poşetleyip, bir teneffüs zili çalmadan askılara asılıyor.
Selçuklu'dan günümüze kadar uzanan yardımlaşma şekli olduğunu söyleyen Okul Müdürü Erol Yorulmaz, "İhtiyaç sahibi insanlarımızı rencide etmemek için ceddimiz tarafından düşünülmüş bir uygulamadır. Türk Coğrafyasında değişik isimlerle anılan bu öz kültürümüze ait uygulamayı, Akedaş İlkokulu olarak okul bahçemizde hayata geçirdik. Okulumuz da Sadaka Taşı uygulamamız başladığı andan itibaren yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Paylaşmayı, bölüşmeyi, yardımlaşmayı ve cömertliği bu şekilde öğrencilerimiz öğrenerek, davranışa dönüştürüyorlar" dedi.
Yorulmaz, "Her sabah Sadaka Taşı bütçemiz oranında, sadak taşı ikramında bulunacak hayırseverlerin durumuna göre meyve suyu, açma, simit, börek, elma, portakal, ayran, süt gibi 25-45 arası hazırladığımız malzemeleri poşetleyip askılarına bir teneffüs zili çalmadan asıyoruz. Her şubemizden beslenme getirmeyen, harçlığını unutan öğrencilerimiz Sadaka Taşı bölümümüze giderek emanetini alıyor. Bir çok güzel olaylara denk geldik. Öğrencilerimiz gün oluyor ki, okul çıkışında harçlığından arta kalanı, sabah okula ilk girişinde gönlünden kopanı sadaka taşına atıyor. Öz kültürümüzle özleşen canlarımız, özünü yaşıyor. Aynı zamanda bu uygulamamız öğrencilerimiz arasında dayanışmayı, birliği, beraberliği ve kardeşliği perçinleştiriyor" ifadesini kullandı.