MasterTürk, 2024'te ülke genelinde 150 yeni franchise daha verip, danışman sayısını 7 bine çıkarmayı hedefliyor.
MasterTürk açıklamasına göre, Coldwell Banker, Era Real Estate ve Century 21'i bünyesinde barındıran Türkiye gayrimenkul sektörünün önde gelen oyuncularından MasterTürk Grubu, yarattığı istihdam ve verdiği eğitimlerle de adından söz ettiriyor.
Bugün itibarıyla 367 ofise ulaşan ve 4 bin 600 danışmana istihdam sağlayan MasterTürk, 2024'te İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa başta olmak üzere ülke genelinde 150 yeni franchise daha verip toplam danışman sayısını 7 bine çıkarmayı planlıyor.
MasterTürk, 4 ay önce MasterTürk Akademi'yi kurarak eğitimlerini tek çatı altında topladı. Akademi bünyesinde aylık yaklaşık 200 kişinin eğitim alması sağlanıyor. Çalışanlara ilk etapta 5 gün, 40 saat süren bir eğitim veriliyor. Bunun içerisinde 6 saatlik bir dijital eğitim de mevcut.
Akademide finansal okuryazarlıktan sosyal medya kullanımına, işe alımda fark yaratmaktan ofis üretkenliğine, gayrimenkul değerlemeden dijital pazarlamaya, eğitimcinin eğitiminden topluluk önünde konuşmaya pek çok başlıkta eğitimler yer alıyor. Şirket, İstanbul'daki genel merkezin yanı sıra Ankara ve İzmir'de açtığı bölge müdürlükleriyle eğitim kanadını da yaygınlaştırıyor.
Özellikle 2018'deki yeni emlak müşavirliği yönetmenliğinin de gelmesiyle sektörde bu mesleği icra edecek olan kişilerin yetkinlikleri yasal düzenlemelerle belli bir standarda getirilmiş oldu. Danışmanlık yapacak olan kişinin en az lise mezunu olması, belli bir dönem staj yapmış olması gibi kalite ve standartları yükselten yönetmelikler sektörün insan kaynağının gelişmesine bir avantaj sağladı.
MasterTürk Akademi, yabancı konut satışlarındaki hareketlenme dolayısıyla eğitimlerine yabancı dilleri de ekledi. Yabancı konut satışlarındaki artışla yabancı gayrimenkul danışmanlarının sayısının da artarken, MasterTürk eğitim içeriklerini Rusça ve Farsça da vermeye hazırlanıyor.
- 'Çok çeşitli profillerden danışmanlarımız var'
Açıklamada görüşlerine yer verilen MasterTürk Grubu Başkanı Gökhan Taş, kendi işinin patronu olmak isteyen, girişimci ruhlu üniversite mezunlarından çok yoğun talep geldiğini ifade ederek, verdikleri eğitimlerle de mesleği farklı bir boyuta taşıdıklarını kaydetti.
Artık yeni nesil gayrimenkul danışmanlarının olduğuna işaret eden Taş, şu değerlendirmede bulundu:
'Danışmanlarımızın yüzde 65'inden fazlası en az bir üniversite mezunu. Verdiğimiz 360 derece eğitimlerle gayrimenkul danışmanlığını farklı bir boyuta taşıyarak mesleği yeni nesil gayrimenkul danışmanlığına dönüştürdük. Çok çeşitli profillerden danışmanlarımız var. Eğitimlerimizde artık mühendis, emekli askeri personel, öğretmen, avukat, elektronik mühendisi, inşaat mühendisi, SPK lisanslı değerleme uzmanları gibi çok çeşitli meslek gruplarından inanılmaz bir ilgi ve talep var. Girişimci ruha sahip, kendi işini yapmak isteyen, yüksek kazançla kendi zamanını kendi yönetebildiği bir modelde çalışmak isteyenler bizi tercih ediyor.'
MasterTürk İK Yöneticisi ve Eğitmen Begüm Batur da dijitalleşme ve müşteri hizmetleri kavramlarının kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.
Batur, 'Yeni nesil eğitim danışmanı dediğimiz kişiler aslında yatırım danışmanlığı yapabilen, Türkiye ve dünya ekonomisini, gündemini yakından takip eden, girişimci ruhlu, finansal okuryazarlığı olan, kişisel stil ve imajına dikkat eden, sosyal medyayı işiyle ilgili olarak etkin kullanan kişiler. Çünkü bizim işimiz tamamıyla bunları gerektiren bir iş. O yüzden tüm danışmanlarımıza bu eğitimleri veriyoruz.' açıklamasını yaptı.
- 'Gençlik açısından son derece değerli bir sektör'
MasterTürk Eğitim Direktörü Elvin Umut da daha önceden alaylı olarak yapılan 'emlakçı' denilen algının eğitim sayesinde gayrimenkul danışmanlığına dönüştüğünü vurgulayarak, bu işin sadece anahtar alıp daire gezdirmekten çıkıp bir meslek haline gelmeye başladığını, bunun temelinde eğitimin yattığını aktardı.
Umut, 'Önceden emekli olan, batan, kötü bir iş geçmişinden bu sektöre kayan kişilerden ziyade artık genç bir nesil bu mesleğe adım atıyor. Üniversiteyi bitiren ve girişimcilik adına kendi işini yapmak isteyen gençler açıcısından bu meslek artık cazip bir meslek.' değerlendirmesinde bulundu.
Özellikle Z jenerasyonunun kurumsal hayattan çıkıp girişimci olmak istediğine, gençlik ve kadın istihdamı açısından son derece değerli bir sektör olduğuna işaret eden Umut, broker ve danışmanlarının yüzde 45'inin kadınlardan oluştuğunu vurguladı.
MasterTürk’ün kurucusu Gökhan Taş'ın ilham verici hikayesinden etkilenip onu rol model olarak alan pek çok kişinin de kendilerini tercih ettiğini anlatan Umut, şu görüşleri kaydetti:
'Gökhan Taş'ın sektöre açık olarak verdiği 'Milyonerden Milyonere' eğitimlerini, markamız bünyesinde brokerlara verdiği 'Fokus' eğitimlerini, YouTube videolarını seyrederek bu sektöre girmeye karar veren pek çok kişi var. MasterTürk Akademi çatısı altında hedeflediğimiz şey sadece bir konuyu anlatan kişi olmaktan ziyade sahadan gelip sahadaki yaşanmışlıkları ve tecrübeleri paylaşabilen eğitimcilerle yola devam etmek. Bütün bu deneyimimizi role-playlerle eğitimlerimizde aktarıyoruz.'