Onikişubat ilçesinde yaşayan duvar ressamları, serigrafi, portre, sokak sanatçıları ve karikatür, manga animasyon çizerlerinin ekiplerine katılarak sanat çalıştaylarında görev alan 61 yaşındaki ressam Sait Işık, henüz dokuz yaşındayken ülkeler arası okulunda (Witsleben schule Bremen) resim yarışmasında ikincilik ödülünü aldı.

Çizgi romanlara bakarak onları kendi yorumlamasıyla çizdiğini söyleyen Işık, “Resimlerime düşlerimi ve fantezilerimi çizmekle sıra dışı bir tarz oluşturdum.62 kişisel sergi açtım. Bin 430 karma sergiye katıldım.2013 yılında İstanbul Büyükçekmece’de sanat ailesini oluşturdum ve dünyanın en uzun açık alan ve yerde üç boyutlu resim sergisinde Guinness Rekorlar kitabına sanat ekibiyle girmeye hak kazandım. Duvar ressamları, serigrafi, portre, sokak sanatçıları ve karikatür, manga animasyon çizerleriyle arkadaş oldu ekiplerine katılarak sanat çalıştaylarında görev aldım. Henüz dokuz yaşındayken ülkeler arası okulunda (Witsleben schule Bremen) resim yarışmasında ikincilik ödülünü aldım. Dokuz yıl İstanbul’dan sonra sanatsal çalışmalarına Kahramanmaraş’ta Filarmoni sanat akademisinde devam etmekteyim. Kahramanmaraş depreminde bütün (650 tablo) eserlerini, beş bin kitap olan kütüphanesini kaybettim" ifadesini kullandı.

Işık, “Sanatla uğraşım henüz okuma yazma bilmeden başladı. Kil çamuru, taşlar ve ahşaplara şekil verme, küçük heykeller yapmak, karikatürler çizmek çocukluğumun vazgeçilmez oyunlarıydı. Daha sonra çizgi romanlarla tanışınca; çizgi öykülere devam ettim. Aynılarını çizmeye çalışıyor eklemeler yapıyordum. Rüyalarımı çizmeye cesaret ederek daha fantastik çizimler ortaya çıktı. Şu an sanat hocalığı, deneme yazıları, şiir, resim sergileri için Kahramanmaraş’ta deprem sonrası milletçe ayağa kalkmak, yeni bir devrin başlangıcını içselleştiriyor, ekip ruhuyla hareket ediyorum. Temenni ötesi istiyorum Kahramanmaraş’a sanat sokağı, devasa bir yapı içerisinde sanat galerileri, duvar ressamlığı, grafik animasyon fakültesinin açılmasını arzu ediyorum” dedi.

Kaynak: Ali Çolak