Sağlığın geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için inovatif çözümler geliştirerek ağrıyı giderme, sağlığı geri kazandırma ve ömrü uzatma misyonuyla hareket eden Medtronic, Türkiye’de medikal eğitim alanında yapılan en geniş çaplı yatırımlardan biri olan İstanbul Medtronic İnovasyon Merkezi’ne, Türkiye’nin 100. yılı dolayısıyla yaptığı ikinci faz ek yatırımla merkezin eğitim altyapısını büyütüyor. 2014 yılında kurulan ve toplamda 65 milyon dolar yatırım değerine ulaşan merkezde; yapılan genişleme yatırımı ile robotik cerrahi, nörobilim, KBB ve sanal gerçeklik, kardiyak ve cerrahi disiplinlerindeki eğitim kapasitesi ikiye katlanıyor.

9 Ekim 2024, İstanbul- Eğitim, iş birliği ve en son teknolojilerin kullanımı yoluyla gelecek nesil sağlık profesyonellerine, hasta bakımını sürekli olarak iyileştirmeleri için ilham vermeyi amaçlayan Medtronic’e ait İstanbul’daki İnovasyon Merkezi, ikinci faz ek yatırımla eğitim kapasitesini ikiye katladı. Türkiye'nin 100. yılı dolayısıyla hayata geçirilen yatırımla büyüyen merkezin en son teknoloji ile donatılmış ünitelerinin açılışı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Coştu, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Bekir Polat, Medtronic Avrasya Bölge Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Majid Kaddoumi, sektör temsilcilerinin ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. 

“Hasta sonuçlarının iyileştirilmesini ve ileri düzey eğitimlere erişimin artırılmasını hedefliyoruz”

Türkiye'nin 100. yılı dolayısıyla İstanbul Medtronic İnovasyon Merkezi’ni önemli ölçüde genişletme kararı aldıklarını ifade eden Medtronic Türkiye, Rusya, Orta Doğu ve Orta Asya (TURMECA) Bölge Başkanı Ayhan Öztürk, Türkiye'de yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, “2014 yılında kurduğumuz merkezimize robotik destekli cerrahi yetenekler, yüksek teknoloji simülasyon ve karma gerçeklik teknolojilerini ekledik. Böylece eğitim programlarının daha üst seviyelere ulaşmasını sağladık. Bu son teknoloji kaynaklar ile sağlık profesyonellerinin yenilikçi ve etkileşimli ortamlarda becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyarak, hasta sonuçlarının iyileştirilmesini ve ileri düzey eğitimlere erişimin artırılmasını hedefliyoruz. Bu imkân, sağlık profesyonellerinin canlı prosedürleri gerçekleştirmeden önce güven oluşturmalarını ve uzmanlıklarını geliştirmelerini sağlayarak en yüksek tedavi standardını tesis edecektir.” dedi.

Öztürk, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu yıl, Türkiye’deki medikal eğitimi ilerletmeye yönelik sarsılmaz taahhüdümüzün onuncu yıl dönümünü kutlamaktan gurur duyuyoruz. Yıllar içinde programlarımızı geliştirmek ve Türkiye’deki sağlık ekosistemine değer katmak için işletme maliyeti de dahil olmak üzere 65 milyon dolardan fazla yatırım yaparak önemli adımlar attık. Türkiye ve buradaki organizasyonumuz, başarımızda kritik bir rol oynuyor. Bugün, merkezimizde ağırladığımız sağlık profesyonellerinin yüzde 40’ı ve değerli eğitmenlerimizin yüzde 50'si Türkiye'den geliyor. Bu tablo, Türkiye’nin bölgedeki medikal eğitimin geleceğini şekillendirmedeki önemli katkısını vurguluyor. Medtronic olarak, bugün olduğu gibi gelecekte de daha iyi sağlık sonuçları elde etmek için dönüştürücü eğitim altyapısına yatırım yapmaya kararlıyız.”

Sağlıkta Eğitim İhracatı Medtronıc İnovasyon Merkezi (4)

Merkez, yılda 10.000 sağlık profesyonelini ağırlama kapasitesine sahip

2014 yılında İstanbul'da kurulan Medtronic İnovasyon Merkezi’nde, Türkiye ile bölgedeki diğer ülkelerin doktorlarına ve sağlık profesyonellerine son teknoloji eğitim fırsatları sunuluyor. Medtronic İnovasyon Merkezi, günlük olarak 300, yıllık olarak da 10.000 sağlık profesyonelini ağırlama kapasitesine sahip. Merkez; 12 tane ameliyathane, yoğun bakım laboratuvarı, kateter laboratuvarı- simülasyon laboratuvarları, 125 kişilik oditoryum, Ar-Ge laboratuvarı ve toplantı salonları ile donatıldı. 5.000 metrekareden fazla bir alanda hizmet veren Medtronic İnovasyon Merkezi; Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Rusya dahil olmak üzere 50 ülkede sağlık profesyonellerinin gelişimini destekliyor.
Sağlıkta Eğitim İhracatı Medtronıc İnovasyon Merkezi (2)

Kaynak: Bülten