Sürdürebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri Saint-Gobain, 2025 yılında üst üste onuncu kez “Global En İyi İşveren” sertifikasını alarak dünya çapında bu unvanı kazanan 17 şirketten biri oldu. Saint-Gobain Türkiye ise Top Employers Institute tarafından verilen En İyi İşveren Ödülü’nü üst üste 8’inci kez kazanarak Top Employer sertifikasını aldı.
Sürdürülebilir ve hafif inşaat çözümlerinde dünya lideri olan Saint-Gobain, insan kaynakları uygulama süreçlerindeki başarısı ile "Global En İyi İşveren" seçildi. Saint-Gobain, 2025 yılında üst üste onuncu kez bu sertifikayı alarak dünya çapında bu unvanı kazanan 17 şirketten biri oldu.
Aralarında Weber, Chryso, Saint-Gobain Aşındırıcılar, Vetrotech, Ecophone, Saint-Gobain Glass, gibi markaların olduğu, iştirakleri içerisinde İzocam ve Dalsan’ın da yer aldığı 14 marka ile Türkiye’de faaliyet gösteren Saint-Gobain Türkiye ise Top Employers Institute tarafından verilen En İyi İşveren Ödülü’nü üst üste 8. kez kazanarak bir kez daha başarısını taçlandırdı.
2025 Global En İyi İşveren unvanı, şirketin 40 farklı ülkede bu sertifikayı alması sayesinde Top Employers Institute tarafından Saint-Gobain’e verildi. Saint Gobain, Top Employer tarafından değerlendirilen 20 kriter arasından 11 kriterde önemli ilerleme kaydetti.
Değerlendirmede Saint-Gobain’i diğer şirketlerin önüne geçiren 5 temel unsur ise Etik ve Dürüstlük, Amaç ve Değerler, İş Stratejisi, Öğrenme ve Sürdürülebilirlik oldu. Türkiye’de 8. kez, globalde de 10 yıl üst üste kazanılan bu başarı, Saint-Gobain’in DNA’sında yer alan ve 160 bin çalışanını kapsayan “ekibine en iyi deneyimi sunma” konusundaki kararlılığını yansıtıyor.
İnsan Kaynaklarında Sürekli Gelişim ve Yeni Hedefler
Üst üste 8’inci kez En İyi İşveren Ödülü’nü (Top Employer) almaktan gurur duyduklarını dile getiren Saint-Gobain Weber İnsan Kaynakları Direktörü Ece Kaya, konu ile ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: “Bu yıl Türkiye’de 8. kez bu ödüle layık görülüyoruz. Uluslararası alanda tanınmış bağımsız kuruluşların, kurumların faaliyetlerini belirli kriterlere göre sistematik olarak değerlendirmesinin, iş süreçlerinin gelişimine önemli katkılar sağladığını düşünüyorum. Her yıl insan kaynakları süreçlerimizin gelişimini analiz eden bu süreçte yer almanın çok kıymetli olduğuna inanıyorum. Bu tip güvenilir sertifikasyon programları gelişimimizin ölçümlenmesinde önemli bir rol oynuyor. Saint-Gobain 2003 yılında Davranış ve Çalışma İlkeleri’ni belirledi. 75 ülkede faaliyet gösteren bu kadar büyük bir yapının başarısının temelini de bu ilkeler oluşturuyor. Aynı şekilde grubun «Büyü ve Etki Et» stratejik yol haritası da çeşitliliği ve kapsayıcılığı benimsediğimiz iş ortamlarımızda en iyi ekipleri kurmayı ve tüm şirketlerimizde TEC (Güven-Yetkilendirme-İş birliği) kültürümüzü güçlendiriyor. Her yıl derin araştırmalar ve anketler sonucu kazandığımız bu ödüller gelecekte ulaşmamız gereken daha büyük hedefleri belirliyor. Bunun yanında ilerleme kaydettiğimiz ancak geliştirmeye devam etmemiz gereken diğer önemli kriterler arasında Çeşitlilik, Eşitlik ve Dahil Etme yer alıyor. Bu konuya hız kazandırmak amacıyla grup olarak Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılığı Hızlandırma Laboratuvarı (DE&I Lab Accelerator) adında bir girişim başlattık. Bu girişimin amacı, çalışanlarımızla açık diyalog oluşturmak ve kurumsal kültürümüzü geliştirmek. Bunun yanı sıra tüm sektörü dönüştürme misyonumuz çerçevesinde Saint-Gobain olarak, istihdamda kadın oranını ve daha genel olarak inşaat sektöründe kadın temsiliyetini artırmaya yönelik yeni bir kampanya başlattık.”
Top Employer Institute
Top Employer Institute, titiz bir araştırma ve denetim sürecinin ardından, belirli standartları karşılayan kuruluşlara "En İyi İşveren" ödülü veriyor. Enstitü, şirketleri İşveren Markası, Dijital Süreçler, Değerler, Çeşitlilik, Kapsayıcılık, Öğrenme ve Gelişim Süreçleri, Yetenek Edinme, Kariyer Planlama, Performans Yönetimi, Çalışan Bağlılığı ve Memnuniyeti gibi geniş bir yelpazedeki 600'den fazla çalışma koşulu üzerinden değerlendiriyor. Bu kapsamlı kriterler seti, ödül kazanan kuruluşların yüksek standartlarda işveren pratiklerini sergilediğini gösteriyor.