Sanofi Türkiye, Age Friendly Institution tarafından düzenlenen Certified Age Friendly Employer (CAFE) programı kapsamında "Yaş Dostu İşveren" sertifikasının ilk sahibi oldu.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, farklı jenerasyonlarda çalışan kişilere bilgi, deneyim, güvenilirlik ve üretkenlik açısından değer veren şirketleri desteklemeyi ve geliştirmeyi amaçlayan Certified Age Friendly Employer (CAFE) programı kapsamında Sanofi, Türkiye'de yaptığı insan kaynakları uygulamaları ile değerlendirme standartlarını karşılayarak sertifikayı almaya hak kazandı.
Türkiye'de bu sertifikayı alan ilk şirket olurken Sanofi dünyada ise Brezilya'dan sonra bu sertifikayı alan ikinci ülke oldu. Her çalışanın, yaşı veya deneyimi ne olursa olsun, kendisini değerli hissetmesini sağlamaya kendini adayan Sanofi Türkiye, bu sertifikayla birlikte kapsayıcılık eşitlik ve çeşitlilik alanında bir taahhüdünü daha gerçekleştirdi.
Sertifika, Türkiye'de ve dünya genelinde yaş ayrımcılığından uzak, eşit bir çalışma ortamı sunmaları adına, şirketleri desteklemeyi hedefliyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanofi Avrasya Bölge İnsan ve Kültür Direktörü Raziye Baysal, Sanofi'de psikolojik güvenliği önceliklendiren ve herkesin kariyer yolculuğunda eşit fırsata sahip olduğu bir çalışma ortamı sunduklarını belirtti.
Baysal, çalışanlarının potansiyelini tam anlamıyla gerçekleştirebilmeleri için kapsayıcılık, eşitlik ve çeşitliliği temel değerleri olarak benimsediklerini ve bu doğrultuda her zaman en iyisini yapmak için çalıştıklarını kaydederek, "Her fikre saygı duyulan bir çalışma ortamı yaratarak sektörde öncü olan uygulamalara imza atıyoruz. Şirket içinde gururla desteklediğimiz, gönüllü katılımcılardan oluşan çalışan gruplarımız var. Bu gruplar kapsayıcılık, eşitlik ve çeşitlilik konularının tamamını ele alarak şirketi her bir Sanofili için en kapsayıcı hale getirmek adına projeler geliştiriyor, yenilikçi uygulamaları hayata geçiriyorlar." ifadelerini kullandı.
Jenerasyonlar arası iletişimin ve işbirliğinin güçlenmesi için adanmış çalışan gruplarının mevcut olduğunu aktaran Baysal, şu değerlendirmede bulundu:
"Onların çalışmaları sayesinde X ve Y jenerasyonundan Sanofililerin, Z jenerasyonu olan çalışma arkadaşlarından mentörlük aldıkları tersine mentörlük programını hayata geçirdik. Uzun dönem staj programımız LEAP'ı bu grubun sunduğu içgörüler ile besliyor, LEAP stajerlerini de aynı şekilde bu grubun bir parçası olmaya teşvik ediyoruz. Yine Jenerasyonlar çalışan grubumuzun bu sene hayata geçirdiği GensTalk oturumları ile farklı jenerasyonların birbirleriyle yakın çalışma ortamı ve ortak dil oluşturabilmeleri için yaşadıkları hikayeleri ve tecrübeleri paylaşıyoruz. Bu çalışmalarımızla 'Age Friendly Institution' tarafından sunulan ve jenerasyonlar arası kapsayıcılığımızı kanıtlayan sertifikaya layık görülmek bizim için son derece gurur verici. Süreci başarıyla yürüterek sertifikayı almamıza imkan sağlayan Sanofi Jenerasyonlar Grubumuza tüm çalışmaları için teşekkür ediyoruz."