Yalova Üniversitesi Rektörlüğü öğretim üyesi alacak.

İlan.gov.tr’den alınan bilgiye göre;

Yalova Üniversitesi Rektörlüğünden
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI


Üniversitemize bağlı birimlere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu Kanuna dayalı olarak çıkartılan yönetmelik hükümlerine göre öğretim üyeleri alınacaktır.
Profesör kadrosuna başvuran adaylar; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 26. maddesinde belirtilen şartlar ile başlıca araştırma eserlerini belirttikleri başvuru formuna ek olarak; onaylı veya e- Devlet üzerinden alınan lisans, yüksek lisans, doktora/tıpta uzmanlık ve doçentlik belgelerini, varsa yabancı dil belgelerini, nüfus cüzdanı/ T.C. kimlik kartı fotokopisini , adli sicil kaydını, müracaat formunu, hizmet belgesini (Kamuda çalışıyor ya da daha önce çalışıp ayrıldıysa), özgeçmişlerini, 2 adet vesikalık fotoğrafını (son altı ay içinde çekilmiş) ve ilgili temel alan puanlama tablosunu kapsayan bir adet basılı dosya ve bu basılı dosyadaki belgeler ile yayın listelerini, tebliğlerini, bilimsel çalışmalarını, bilimsel çalışmalarına yapılan atıfları, eğitim-öğretim faaliyetlerini içeren 7 adet Flash Bellek ile Personel Daire Başkanlığı’na teslim etmeleri gerekmektedir.

Doçent kadrosuna başvuran adaylar; 2547 sayılı Kanun’un 7100 sayılı Kanunla değişik 24. maddesinde belirtilen şartlar ile Anabilim Dalı ve başlıca araştırma eserini belirttikleri başvuru formuna ek olarak; onaylı veya e- Devlet üzerinden alınan lisans, yüksek lisans, doktora/ tıpta uzmanlık ve doçentlik belgelerini, özgeçmişlerini, 2 adet vesikalık fotoğrafını (son altı ay içinde çekilmiş), ilgili temel alan puanlama tablosunu, nüfus cüzdanı/ T.C. kimlik kartı fotokopisini, adli sicil kaydını, müracaat formunu, hizmet belgesini (Kamuda çalışıyor ya da daha önce çalışıp ayrıldıysa), yabancı dil sınavı başarı belgelerini kapsayan bir adet basılı dosya ve bu basılı dosyadaki belgeler ile bilimsel yayınlarını, kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları ve eğitim-öğretim faaliyetlerini içeren 5 adet Flash Bellek ile Personel Daire Başkanlığına teslim etmeleri gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuran adaylar; 2547 sayılı Kanun'un 7100 sayılı Kanunla değişik 23. maddesinde belirtilen şartlar ile Anabilim Dalı ve araştırma eserlerini belirttikleri formuna ek olarak; onaylı veya e- Devlet üzerinden alınan lisans , yüksek lisans, doktora/ tıpta uzmanlık ve Yabancı Dil belgelerini, özgeçmişlerini, nüfus cüzdanı/ T.C. kimlik kartı fotokopisini, adli sicil kaydını, müracaat formunu, hizmet belgesini (Kamuda çalışıyor ya da daha önce çalışıp ayrıldıysa), 2 adet vesikalık fotoğrafını (son altı ay içinde çekilmiş), ilgili temel alan puanlama tablosunu kapsayan bir adet basılı dosya ve bu basılı dosyadaki belgeler ile bilimsel yayınlarını, kongre-konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları ve eğitim-öğretim faaliyetlerini içeren 5 adet Flash Bellek ile kadro ilanının verildiği ilgili birime teslim etmeleri gerekmektedir.

Not :
1- Profesör ve Doçent kadroları daimi statüdedir.
2- Müracaat süresi, ilanın yayın tarihinden itibaren 15 gündür.
3- Posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
4- Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
5- Adaylar, müracaatla ilgili her türlü bilgiyi Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığı'ndan sağlayabilirler.
6- Kadrolara müracaat eden adayların Yalova Üniversitesi Senatosu tarafından kararlaştırılan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca kabul edilen “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerinde” belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Bu Kriterlere uymayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Adaylar söz konusu kriterler ekinde yer alan formları doldurup başvuru formuyla birlikte teslim etmeleri gerekmektedir.
7- Adaylar başvuru formuna, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine, atama ve değerlendirme formlarına https://personel. yalova.edu.tr/Icerik/Detay/ogretim-uyesi-alim-ilani adresinden ulaşabilirler.
8- Herhangi bir kamu kurumunda çalışanlar ile daha önce çalışıp ayrılanlar çalıştığı kurumdan alacakları onaylı ve ayrıntılı Hizmet Belgesi'ni başvuru belgesine ekleyeceklerdir.
9- Tüm adayların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48.maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
10- Flash Bellek ile verilen evrakların tamamı PDF formatında olması gerekmektedir.
11- İdare gerekli gördüğü takdirde İlanın her aşamasını iptal etme hakkına sahiptir.
12- Adaylar ilanda belirtilen kadrolardan sadece birine başvuruda bulunabilir.
 

BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI/
PROGRAM
ÜNVANI DERECESİ ADEDİ ARANAN NİTELİKLER
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentliğini Tıbbi Mikrobiyoloji alanında almış olmak. Virüs izolasyon ve identifikasyonu, tüberküloz tiplendirmesi ve mikroRNA alanında çalışmalar yapmış olmak.
Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Profesör 1 1 İnşaat Mühendisliği Lisans mezunu olmak. Doçentliğini İnşaat Mühendisliği alanında almış olmak.
Mühendislik Fakültesi Endüstri
Mühendisliği
Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı Doçent 1 1 Endüstri Mühendisliği Lisans mezunu olup, Endüstri Mühendisliği alanında Doktora yapmış olmak ve Doçentliğini Endüstri Mühendisliği alanında almış olmak. İnovasyon ve enerji alanında ölçek geliştirme ilgili yayınları bulunmak.
Mühendislik Fakültesi Endüstri
Mühendisliği
Yöneylem Araştırması Anabilim Dalı Dr.Öğr.
Üyesi
3 1 Endüstri Mühendisliği Lisans mezunu olup, Endüstri Mühendisliği alanında Doktora yapmış olmak. İngilizce ders verebilme şartını sağlıyor olmak. Panel veri analizi ve çok kriterli karar verme ile ilgili yayınları olmak.
Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri
Mühendisliği
Enerji Sistemleri
Mühendisliği Anabilim
Dalı
Doçent 1 1 Doçentliğini Enerji Sistemleri Mühendisliği alanında almış olmak. Hidrojen farkındalığı, hidrojen depolanması ve biyokütlenin pirolizi konularında çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri
Mühendisliği
Enerji Sistemleri
Mühendisliği Anabilim
Dalı
Dr.Öğr.
Üyesi
3 1 Makine Mühendisliği Lisans mezunu olup, Enerji Bilim ve Teknoloji alanında Doktora yapmış olmak. Nükleer Enerji ve Ergimiş Tuz Reaktörleri konusunda çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı Profesör 1 1 Doçentliğini Kimya Mühendisliği alanında almış olmak. Konvansiyonel olmayan yöntemler kullanılarak atık suların arıtılması, perovskit malzeme sentezi ve bu malzemelerin fotokataliz alanında kullanımlarıyla ile ilgili çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Kimya Mühendisliği
Anabilim Dalı
Doçent 1 1 Doçentliğini Gıda Bilimleri ve Mühendisliği alanında almış olmak. Algal Biyoteknoloji, Mikro ve Nano enkapsülasyon konularında çalışmış olmak.
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Kimya Mühendisliği
Anabilim Dalı
Doçent 1 1 Doçentliğini Kimya Mühendisliği bilim alanında almış olmak. Biyokütlenin piroliz kinetiği ve elektrofiltrasyon alanlarında çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Kimya Mühendisliği Anabilim Dalı Doçent 2 1 Doçentliğini Kimya Mühendisliği alanında almış olmak. Heterojen Katalizör/Adsorban Sentezi, Fotokataliz, Adsorpsiyon ve Hidrojen Sülfür Giderimi konularında çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Makine
Mühendisliği
Termodinamik
Mühendisliği Anabilim
Dalı
Doçent 3 1 Makine Mühendisliği Lisans mezunu olup, Makine Mühendisliği alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Doçentliğini Makine Mühendisliği alanında almış olmak. Isı transferi, nanoakışkan, CFD ve enerji konularında çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme
Mühendisliği
Polimer Malzeme
Mühendisliği Anabilim
Dalı
Doçent 1 1 Doçentliğini Kimya bilim alanında almış olmak. Nanokompozitler, biyohidrojellerin ilaç salım ve adsorpsiyon uygulamaları ve alev geciktirici polimer kompozitler konularında bilimsel çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme
Mühendisliği
Polimer Malzeme
Mühendisliği Anabilim
Dalı
Doçent 1 1 Doçentliğini Kimya bilim alanında almış olmak. Enzim biyopolimer konjugatları ve enzim İmmobilize Polisülfon ile boyarmadde giderimi, biyokompozitler, atıklardan doğal polimer üretilmesi ve biyobozunurluk konularında çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme
Mühendisliği
Polimer Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı Dr.Öğr.
Üyesi
3 1 Kimya Mühendisliği Lisans mezunu olmak. Polimer Bilim ve Teknolojisi Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak. Moleküler baskılanmış hidrojellerden kontrollü ilaç salınımı ve ilaç taşınım mekanizmalarının matematiksel modellemesi, deneysel tasarım ve optimizasyon konularında çalışmaları olmak.
Mühendislik Fakültesi Temel Bilimler Mühendislik Temel Bilimleri Anabilim
Dalı
Doçent 3 1 Doçentliğini Matematik bilim alanında almış olmak. İngilizce ders verebilme şartını sağlıyor olmak. Spektral ve operatör teorisi alanında çalışmak.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anayasa Hukuku
Anabilim Dalı
Dr.Öğr.
Üyesi
5 1 Hukuk Fakültesi Lisans mezunu olmak. Kamu Hukuku alanında Doktora yapmış olmak.
Anayasa Hukuku çerçevesinde yürütme organı, ifade özgürlüğü ve seçim hukuku alanlarında akademik çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Sosyal Hizmet Sosyal Hizmet
Anabilim Dalı
Profesör 1 1 Ekoloji, Gerontolojik Sosyal Hizmet ve Perinatal Sosyal Hizmet konularında çalışma yapmış olmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Sosyal Hizmet Sosyal Hizmet
Anabilim Dalı
Dr.Öğr.
Üyesi
5 1 Sosyal Hizmet Bölümü Lisans mezunu olup, Sosyal Hizmet Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. İşyerinde sosyal hizmet ve mobbing, çocuk koruma uygulamaları ve uzaktan eğitim konularında çalışmaları bulunmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Tarih Yakın Çağ Tarihi Anabilim Dalı Doçent 2 1 Yakınçağ Tarihi alanında Doktora yapmış olmak ve Doçentliğini Yakınçağ Tarihi alanında almış olmak. 19. yüzyıl Osmanlı Devleti’nde Amerikan misyonerliği ile Batılı seyyahlar üzerine çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Tarih Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Dr.Öğr.
Üyesi
5 1 Tarih Bölümü Lisans mezunu olup, Tarih alanında Tezli Yüksek Lisans yapmış olmak. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi veya Türkiye Cumhuriyeti alanlarından birinde Doktora yapmış olmak. milli mücadele, ders kitapları, yerel tarih, Türk düşünce ve basın tarihi konularında çalışmalar yapmış olmak. Yükseköğretim Kurumlarında Lisans düzeyinde ders verme tecrübesine sahip olmak. İngilizce ders verebilme şartını sağlıyor olmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Yeni Medya ve
İletişim
Yeni Medya ve İletişim Anabilim Dalı Profesör 1 1 Doçentliğini Güzel Sanatlar Sinema alanında almış olmak. WOS’ta (SSCI, AHCI, ESCI) taranan bir dergide sinema konusunda yayın yapmış olmak. Kısa ve uzun metraj belgesel filmlerin yönetmenliğini yapmış ve yayınlamış olmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Yeni Medya ve
İletişim
Yeni Medya ve İletişim
Anabilim Dalı
Profesör 1 1 Doçentliğini İletişim Çalışmaları alanında almış olmak. Sosyal medya, akıllı telefonlar ve metaverse gibi yeni medya alanlarında akademik çalışmalar yapmış olmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Yeni Medya ve
İletişim
Yeni Medya ve İletişim Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentliğini Güzel Sanatlar Sinema alanından almış olmak. Yönetmenliğini ve görüntü yönetmenliğini yaptığı belgesel filmlerle ulusal ve uluslararası sempozyumlara katılmış olmak. Toplumsal cinsiyet ve dijital göçmenlik konularında ulusal ve uluslararası dergilerde yayın yapmış olmak.
İnsan ve Toplum
Bilimleri Fakültesi
Yeni Medya ve
İletişim
Yeni Medya ve İletişim Anabilim Dalı Dr.Öğr.
Üyesi
3 1 Gazetecilik Bölümü Lisans mezunu olup, Gazetecilik alanında Yüksek lisans ve Doktora
yapmış olmak. Sosyal medya, metaverse, medya okuryazarlığı, gösterişçi tüketim konularında bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları İslam Tarihi Anabilim
Dalı
Doçent 3 1 İlahiyat Fakültesi mezunu olmak. İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünde Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Osmanlı tarihi ve arşivi ile islam tarihi siyasi, sosyal, kültürel ve dini alanlarıyla ilgili çalışmaları bulunmak.
İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Türk İslam Edebiyatı Anabilim Dalı Dr.Öğr.
Üyesi
3 1 İlahiyat Fakültesi mezunu olmak. Yüksek lisansını Türk-İslam Edebiyatı, Doktorasını İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünde yapmış olmak. Türk İslam Edebiyatı alanında, nasihatname, menkıbe ve destanlar hakkında çalışmalar yapmış olmak.
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam
Bilimleri
Hadis Anabilim Dalı Dr.Öğr.
Üyesi
3 1 İlahiyat Fakültesi mezunu olmak. Temel İslam Bilimlerinde Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak ve alanında Arapça ders verebilme şartını sağlıyor olmak. Hicri ilk üç asır sonrası hadis tarihinde ekoller, hadis alimlerinin kelam ilmiyle münasebeti, muhaddislerin itikadi yaklaşımları ve sünnet-oryantalizm konularında çalışmaları olmak.
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam
Bilimleri
Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı Dr.Öğr.
Üyesi
3 1 İlahiyat Fakültesi mezunu olmak. Temel İslam Bilimleri alanında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Yükseköğretim Kurumlarında Lisans düzeyinde Kur’ân-ı Kerîm okuma, kıraat ilmi alanında en az 5 (Beş) yıl ders vermiş olmak. Sahabe dönemi tefsir rivayetleri, Kur’ân hükümlerinin güncellenmesi ile sonraki dönem müfessirlerinin tefsir metodu üzerine çalışmaları olmak.
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam
Bilimleri
Tefsir Anabilim Dalı Profesör 1 1 İlahiyat Fakültesi mezunu olmak, Tefsir alanında Doktora yapmış olmak. Güncel tefsir problemleri, Kur'an yorumunda bağlam, Kur'an tercüme problemleri, tefsir, belagat yorum ilişkisine dair çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri
Fakültesi
Beslenme ve Diyetetik Beslenme ve Diyetetik
Anabilim Dalı
Dr.Öğr.
Üyesi
5 1 Yoğunluk fonksiyonel teorisi (DFT) ile flavonoidlerin serbest radikal temizleme
aktiviteleri konuları hakkında çalışmalar yapmış olmak. Yükseköğretim kurumlarında en az 5 yıl ders verme tecrübesine sahip olmak.
Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Spor Sağlık Bilimleri
Anabilim Dalı
Dr.Öğr.
Üyesi
3 1 Doktorasını Spor Sağlık Bilimleri alanında yapmış olmak. Sporcularda elektroensefalografi, kinezyofobi ve duygusal yeme konusunda çalışmaları olmak.
Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Rekreasyon Anabilim
Dalı
Profesör 1 1 Dijital Oyun Bağımlılığı ve Rekreasyon Farkındalığı konularında çalışmış olmak.
Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Rekreasyon Anabilim
Dalı
Dr.Öğr.
Üyesi
4 1 Serbest zamanda sıkılma algısı, rekreasyon farkındalığı ve çocuk istismarı konusunda çalışma yapmış olmak.
Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Spor Yöneticiliği
Anabilim Dalı
Doçent 3 1 Spor endüstrisinde yapay zeka ve dijital iyi oluş konusunda çalışma yapmış olmak.
Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Spor Yöneticiliği
Anabilim Dalı
Dr.Öğr.
Üyesi
4 1 Spor takımı evangelizmi ile itibar yönetimi konusunda çalışma yapmış olmak.
Yalova İktisadi ve İdari
Bilimler Fakültesi
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı Dr.Öğr.
Üyesi
3 1 Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve Doktora yapmış olmak. Endüstri İlişkileri Teorileri ve Sendikal Bağlılık alanlarında çalışmaları olmak
Yalova İktisadi ve İdari
Bilimler Fakültesi
İktisat İktisat Politikası
Anabilim Dalı
Profesör 1 1 Döviz Kuru Belirleme Modelleri, İçsel Para Teorisi ve Para ve Kur Politikaları alanlarında çalışmaları olmak.
Yalova İktisadi ve İdari
Bilimler Fakültesi
İktisat İktisat Teorisi Anabilim Dalı Dr.Öğr.
Üyesi
3 1 İktisat Politikası Anabilim Dalında Yüksek Lisans ve İktisat Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak. İngilizce ders verebilme şartını sağlıyor olmak. Borç Krizleri ve Doğrusal Olmayan Yöntemlerin İktisat Alanında Uygulamaları konularında çalışmaları olmak.
Yalova İktisadi ve İdari
Bilimler Fakültesi
İşletme Örgütsel Davranış
Anabilim Dalı
Doçent 1 1 Doçentliğini Yönetim ve Strateji alanında almış olmak. Pozitif sapma, ölçek geliştirme ve
duygusal emek konularında çalışmaları olmak.
Yalova İktisadi ve İdari
Bilimler Fakültesi
İşletme Sayısal Yöntemler Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentliğini Nicel Karar Verme alanında almış olmak. İngilizce ders verebilme şartını sağlıyor olmak. İş Analitiği, Çok Kriterli Karar Verme ve İstatistiksel Analiz gibi nicel karar verme alanına çalışmalar yapmış olmak.
Yalova Meslek
Yüksekokulu
Park ve Bahçe
Bitkileri
Peyzaj ve Süs Bitkileri
Yetiştiriciliği Programı
Doçent 1 1 Doçentliğini Süs Bitkileri Yetiştirme ve Islahı alanında almış olmak. Süs bitkileri, doğal bitkiler, bitkisel biyoçeşitliliğin korunması konularında çalışmalar yapmış olmak.
Yalova Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim,
Ayakkabı ve Deri
Tekstil Teknolojisi
Programı
Doçent 1 1 Doçentliğini Kimya bilim alanında almış olmak. UV ile sertleşen kaplamalar, hibrit malzemeler ve biyomalzemeler ile nanokompozitler ve enzim immobilizizasyonu konularında çalışmaları olmak.
Kaynak: HABER MERKEZİ