AÇEV, erken yaştaki her çocuğun güvende, sağlıklı, mutlu ve öğreniyor olması için çocuklara, annelere ve babalara yönelik bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyor. Gelişimleri risk altında olan çocukların, doğdukları andan itibaren nitelikli eğitim hakkına erişebilmeleri, hayata eşit fırsatlarla başlayabilmeleri ve oyun haklarını kullanabilmeleri için farkındalık yaratıyor. AÇEV uzmanlarının geliştirdiği eğitici kutu oyunları, bugüne dek binlerce çocuğun, zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve dil gelişimine katkıda bulundu.
AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, “Yeni yıl yaklaşırken, herkesi, özellikle de iş dünyasını oyun hakkını savunmaya ve çocuklara eğitici kutu oyunları hediye etmeye davet ediyoruz. Oyun hakkı, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin de bir parçasıdır. Oyun, çocukların zihinsel, sosyal duygusal, fiziksel ve dil gelişimini destekler. Aynı zamanda çocukların kendilerini ifade etme aracıdır; onların yaratıcılıklarını, hayal güçlerini, iletişim kurma, problem çözme ve takım çalışması becerilerini geliştirir. Ancak maalesef, özellikle sosyoekonomik düzeyi düşük hanelerde yaşayan çocuklar, gelişimlerini destekleyici malzemelerden mahrum kalıyor. İşte bu nedenle, başta deprem bölgesindekiler olmak üzere eğitici malzemelere erişimi sınırlı olan çocukları eğitici kutu oyunlarıyla buluşturuyoruz. Birlikte daha fazla çocuğa ulaşabilmek için yeni yıl hediyeleriniz, AÇEV’in eğitici kutu oyunları olsun” dedi.
‘Bir oyun bana bir oyun arkadaşıma’
AÇEV, bireyler ve kurumlar için farklı hediye seçenekleri sunuyor. Yeni yıl hediyesi için AÇEV’i tercih eden herkes, ihtiyaç sahibi çocuklara oyun bağışlayabiliyor ya da bir oyun yakınları için alırken bir oyun da ihtiyaç sahibi çocuklara hediye edebiliyor. AÇEV’in ‘Bir Oyun Bana Bir Oyun Arkadaşıma’ sayfasını ziyaret ederek yeni yıl hediye seçeneklerini incelemek mümkün.
AÇEV oyunları hem renkli hem öğretici
AÇEV, eğitici kutu oyunlarıyla her çocuğun hayal gücünü ve öğrenme yolculuğunu desteklemeyi hedefliyor. AÇEV uzmanları tarafından geliştirilen bu oyunlar, çocukların renkleri, şekilleri, sayıları ve duyguları öğrenmelerine yardımcı olurken, konsantrasyonlarını ve yaratıcılıklarını da artırıyor. Her bağış, başta deprem bölgesindekiler olmak üzere eğitici malzemelere erişimi sınırlı olan çocukların oyunlarla buluşmasına katkı sağlıyor.