Zorluteks, Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “Zorluteks Yılbaşı Pazarı”nın üçüncüsünü düzenledi. Bu yıl, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)’ndan “eşitsizliklerin azaltılması” ve “sürdürülebilir şehirler ve topluluklar” konularına odaklanılan projede, yalnızca şirket çalışanlarının satın alımına sunulan ürünlerden elde edilen gelir, Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) ve Acil İhtiyaç Projesi Vakfı (AİP)’na aktarılarak anlamlı bir dayanışma örneği sergilendi.
Zorluteks, Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik stratejisi kapsamında daha adil, daha eşitlikçi ve daha yaşanabilir bir dünya için, topluma fayda sağlayan sosyal sorumluluk projeleriyle birçok sektöre ilham olmaya devam ediyor.
Zorluteks, bu kapsamda üçüncü kez düzenlediği Zorluteks Yılbaşı Pazarı ile toplumsal fayda yaratma misyonunu bir kez daha hayata geçirdi. Zorluteks Yılbaşı Pazarı projesi, çalışanların önerisiyle doğmuş bir fikir olarak, paydaş katılımının ve bu katılımın somut aksiyonlara dönüşmesinin güçlü bir örneği olarak öne çıkıyor. Projede bu sene Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA)’ndan “eşitsizliklerin azaltılması” ve “sürdürülebilir şehirler ve topluluklar” konularına odaklanıldı. Proje, sürdürülebilirlik odaklı toplumsal meseleleri desteklemek amacıyla gelir yaratmayı hedeflerken, çalışanların aktif katılımıyla hem şirket içi dayanışmayı güçlendiriyor hem de toplumsal fayda yaratıyor.
24 Aralık tarihinde gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlikte, yalnızca çalışanların satın alımına sunulan numune ürünlerden elde edilen gelir, bu sene Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği (HAÇİKO) ve Acil İhtiyaç Projesi Vakfı (AİP)’na aktarıldı. Taç, Linens ve Taç Kids&Teens markalarının yer aldığı Yılbaşı Pazarı’nda, banyo ürünlerinden ev tekstiline, züccaciye gruplarından dekoratif tekstil ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi satışa sunuldu. Numune ürünlerin satışından elde edilen gelirin bir kısmı HAÇİKO’ya sahipsiz hayvanların bakım ve tedavileri için aktarılacak. Gelirin diğer kısmı ise, Acil İhtiyaç Projesi Vakfı’nın (AİP) “Anadolu Sana Geliyoruz” projesi kapsamında, Anadolu’daki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak. Zorluteks’in gönüllü ekibi Kıvılcımlar hem Yılbaşı Pazarı’ndaki ürünlerin satışında da görev aldılar hem sahadaki özverili çalışmalarıyla etkinliğe katkıda bulundular hem de proje kapsamında tespit edilen ihtiyaçların büyük bir titizlikle çocuklara teslim edilmesinde de görev alacaklar.
Zorluteks, sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda çalışanlarının toplumsal projelere katılımını teşvik ederken, anlamlı bir dayanışma platformu sunarak hem bu değerleri somut bir şekilde hayata geçirmeye devam ediyor hem de birçok sektöre ilham olmayı sürdürüyor.