Çimko, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde bulunan üretim faaliyetinin tamamladığı kalker sahasında gerçekleştirdiği ağaçlandırma çalışmasıyla, çevresel sürdürülebilirlik ve bölgesel kalkınmaya verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu. Şirket, çevre bilincini artırmayı ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor.
Düzenlenen ağaç dikim etkinliği kapsamında, 25 bin metrekarelik alanda; 1.150 adet fıstık çamı, 250 adet kızılçam, 350 adet akasya, 50 adet servi ve 30 adet sedir fidanı toprakla buluşturulurken; 20 kilogram kızılçam tohumu ekildi.
Çevresel sorumluluğu iş süreçlerinin ayrılmaz bir parçası haline getirerek hem topluma hem de ekosisteme katkı sağlamaya devam eden Çimko' nun bu adımı, şirketin sadece bugüne değil, geleceğe de yatırım yaptığını güçlü bir şekilde gösteriyor.
“Geleceğe değer katan sürdürülebilirlik vizyonuyla hareket ediyoruz”
Düzenlenen etkinlikte konuşan Çimko CEO’su Dr. Önder Kırca Kırca, Çimko'nun sürdürülebilirlik vizyonuna vurgu yaparak, “Kendimizi sadece üretim yapan bir şirket olarak değil, aynı zamanda geleceğe değer katan bir sorumluluk ortağı olarak görüyoruz. Bu kapsamda doğaya olan borcumuzu ödemek için bu tür projeleri sürdüreceğiz. Pazarcık’ta üretim faaliyetimizi tamamladığımız kalker sahamızın rehabilitasyonu için Kahramanmaraş Bölge Orman Müdürlüğü yetkilileri ve Çimko gönüllüleri ile birlikte el ele verdik. Çimko'nun, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusundaki bu çalışması, sadece ağaçlandırmayı değil; biyoçeşitliliğin korunmasını ve çevresel değerlerin gözetilmesini de içeren kapsamlı bir yaklaşımı temsil ediyor.” dedi.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdür Yardımcısı İlkay GÜNAY ise, Orman Genel Müdürlüğü 1839 yılına uzanan geçmişi ile ülkemizin köklü kuruluşlarından birisi olarak, ülkemiz ormanlarının korunması, geliştirilmesi ve topluma çok yönlü ve sürdürülebilir faydalar sunacak şekilde işletilmesi görevlerini yerine getirmektedir. Ormanlık sahalardan verilen maden izinleri, işletmeciler tarafından çalışmalara başlanmadan önce, doğal yapının yeniden düzenlenmesi, alanın insanların ya da diğer canlıların güvenle yararlanabileceği hâle yeniden getirilmesini maksadıyla, Rehabilitasyon Projesi hazırlanarak, faaliyetler sonunda; üretimi tamamlanmış sahalar, rehabilite (ağaçlandırılarak) edilerek yeniden ormana dönüştürülmektedir. Bu anlamda Çimko ile yapılan bu yeniden dönüştürme maden sahası rehabilitasyonu amacıyla ve Yeşil vatan için devlet millet el ele sloganı ile çalışmalar yapılmış olması önemlidir. Sosyal sorumluluk projesi olarak Çimko personeline orman sevgisini aşılamak amacıyla da önemsediğimiz bir çalışma olmuştur. Çimko’ ya bu anlamda farkındalık için teşekkür ediyoruz. ”