Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Alacak

İlan.gov.tr’den alınan bilgiye göre;

Ege Üniversitesi Rektörlüğünden:
ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI


Üniversitemizin aşağıda belirlenen birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile "Ege Üniverstesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi" hükümlerine göre Öğretim Üyesi alınacaktır.
Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.
Üniversitemiz Öğretim Üyesi kadrolarına başvurular https://apas.ege.edu.tr web adresi üzerinden elektronik olarak alınacaktır.
Adaylar; son altı ay içinde çekilmiş bir adet fotoğraf, kimlik belgesi, e-Devlet üzerinden alınan lisans, yüksek lisans, doktora mezun belgeleri ile doçentlik belgesi (profesör ve doçent kadroları için), yabancı dil sınav sonuç belgesi, erkek adaylar için askerlik durum belgesi (terhis, tecil veya muaf olduğunu belirten belge), özgeçmiş ve eserler listesi, akademik etkinlik formu, başlıca araştırma eseri (profesör kadroları için) ve bilimsel eserlerinden
oluşan dosyalarını tarayarak https://apas.ege.edu.tr üzerinden yüklemesi gerekmektedir.
Herhangi bir kamu kuruluşunda çalışanların (daha önce çalışıp ayrılsalar dahi) e-Devlet üzerinden alacakları “HİTAP Hizmet Belgesini” müracaatlarına eklemeleri gerekmektedir. e-Devletten alınan karekodlu tüm belgeler geçerlidir. Hizmet Belgesi Üniversitemiz dışından başvuracak olanlar için gerekmektedir.
Yabancı ülkelerden alınan mezuniyet belgelerinin Yükseköğretim Kurulu ve/veya Üniversitelerarası Kurul tarafından denkliğinin onaylanmış olması şarttır.
Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Başvuru Koşullarına
https://personeldb.ege.edu.tr/tr-1655/akademik_kadro_ve_tayin_isleri_-_ogretim_elemani_basvuru_kosullari.html adresinden ulaşılabilir.
Yukarıda belirtilen adreste bulunan "Öğretim Üyesi Başvuru Formu"nu doldurup ıslak imzalı ve fotağraflı olarak taratıp APAS (Akademik Personel Atama Sistemi) üzerinden yüklenmesi gerekmektedir.
İlanımız “www.ege.edu.tr” adresinde yayınlanacaktır.
Başvuru süresi ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 20 gündür. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
İdare gerekli gördüğü taktirde "İlanın" her aşamasını iptal etme hakkına sahiptir. 

 

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ İLANI
İLAN NO KADRO DERECESİ KADRO ADEDİ KADRO ÜNVANI KURULUŞ BÖLÜM ANABİLİM DALI/ANASANAT DALI/PROGRAM İLAN ŞARTI
95 1 1 Profesör Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri
Bölümü
Göğüs Hastalıkları Anabilim
Dalı
Göğüs  Hastalıkları  uzmanlığı  üzerine  İmmünoloji  ve  Alerji
Hastalıkları yandal uzmanı olmak.
96 1 1 Profesör Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri
Bölümü
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Anabilim Dalı (Nefroloji)
Çocuk  Nefrolojisi  uzmanı  olmak.  Çocuk  Nefrolojisi  alanında
doçent olmak. Çocuk böbrek nakli alanında deneyimli olmak.
97 1 1 Doçent Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı (Genetik
Hastalıkları)
Çocuk Genetik Hastalıkları doçenti olmak. Benign hematolojik hastalıklar  (Talasemi,  Hemofili,  Kalıtsal  Hemolitik  Anemiler)
konusunda deneyimli olmak.
98 3 1 Dr.Öğr. Üyesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Anabilim Dalı (Çocuk Hematoloji ve Onkoloji)
Çocuk  Onkolojisi  uzmanı  olmak.  Nöro-onkoloji  alanında  ve Çocukluk çağı iskelet tümörlerinde deneyimli olmak.
99 2 1 Dr.Öğr. Üyesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Anabilim Dalı (Çocuk Endokrinoloji)
Çocuk Endokrinolojisi uzmanı olmak.
100 1 1 Dr.Öğr. Üyesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı (Çocuk
Metabolizma Hastalıkları)
Çocuk  Metabolizma  Hastalıkları  uzmanı  olmak.  Lizozomal depo   hastalıkları   ve   yağ   asidi   oksidasyon   bozuklukları
konularında deneyimli olmak.
101 1 1 Dr.Öğr.
Üyesi
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri
Bölümü
İç Hastalıkları Anabilim Dalı
(Onkoloji)
Tıbbi Onkoloji uzmanı olmak.
102 3 1 Dr.Öğr. Üyesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı (Genel) İç  Hastalıkları  uzmanı  olmak.  Palyatif  bakım  ve  terminal dönem hasta bakımı konusunda deneyimli olmak.
103 1 1 Profesör Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Kadın   Hastalıkları   ve   Doğum   doçenti   olmak.   Jinekolojik laparoskopik ve robotik cerrahi konusunda ve jinekolojik kök
hücre uygulamaları ile ilgili deneyimli olmak.
104 2 1 Dr.Öğr. Üyesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Yeni doğan ve çocuk cerrahisi anestezisinde deneyimli olmak.
105 1 1 Dr.Öğr.
Üyesi
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp
Bilimleri Bölümü
Beyin ve Sinir Cerrahisi
Anabilim Dalı
Beyin  ve  Sinir  Cerrahisi  uzmanı  olmak.  Kranial  cerrahilerde
robotik sistemlerin kullanımı ile ilgili deneyimli olmak.
106 1 1 Dr.Öğr. Üyesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dalı Üroloji  uzmanı  olmak.  Pediatrik  üroloji  konusunda  deneyimli olmak.
107 1 1 Profesör Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Bölümü
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Fizyoterapi   ve   Rehabilitasyon   alanında   doçent   olmak. Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında çalışmaları olmak.
108 1 1 Doçent Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Bölümü
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Fizyoterapi   ve   Rehabilitasyon   alanında   doçent   olmak. Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında çalışmaları olmak.
109 1 1 Profesör Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Astrofizik Anabilim Dalı Astronomi  ve  Uzay  Bilimleri  Anabilim  Dalında  Lisans  ve Doktora   öğrenimini   yapmış   olmak.   Soğuk   yıldız   flareleri alanında yayınları olmak.
110 1 1 Doçent Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Biyoloji   alanında   doçent   olmak.   Reptil   histopatolojisi   ve
amfibilerde immünohistokimya çalışmaları olmak.
111 1 1 Doçent Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Biyoloji  alanında  doçent  olmak.  Makroalg  filogenetiği,  deniz
çayırlan ve istilacı balık türleri üzerine çalışmaları olmak.
112 1 1 Profesör Fen Fakültesi Matematik Bölümü Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalı Matematik  alanında  doçent  olmak.  P-Laplacian  operatörlü singüler  kesirli  diferansiyel  denklemler  üzerine  çalışmaları olmak.
113 3 1 Dr.Öğr.
Üyesi
Fen Fakültesi Matematik
Bölümü
Uygulamalı Matematik
Anabilim Dalı
Uygulamalı  matematik  programında  doktora  yapmış  olmak.
Logaritmik tipteki tekil integraller üzerine çalışmaları olmak.
114 3 1 Dr.Öğr. Üyesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Bilgisayar Bilimleri Anabilim Dalı Matematik    lisans    mezunu    olmak.    Bilgisayar    bilimleri programında  doktora  yapmış  olmak.  Çizgelerde  bağlantılılık,
baskınlık ve görünebilirlik konularında çalışmaları olmak.
115 1 1 Doçent Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Ortaçağ Tarihi Bilim alanında doçent olmak. 13-14. yüzyıllarda Mısır-Suriye coğrafyası Türk tarihi üzerine çalışmaları olmak.
116 1 1 Doçent Ödemiş Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı Veteriner  Fakültesi  lisans  mezunu  olmak.  Tıbbi  parazitoloji alanında  doçent  olmak.  Parazitoloji  alanında  tanı  ve  aşı
çalışmaları yapmış olmak
Kaynak: Haber Merkezi