Özyeğin Üniversitesi Rektörlüğünden:

Üniversitemize,  2547  sayılı  Yüksek  Öğretim  Kanunu  “Öğretim  Üyeliğine  Yükseltilme  ve  Atanma  Yönetmeliği”  hükümlerinde  aranan  koşulları yerine getirmiş olmak kaydı ile aylık ve özlük hakları yönünden 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi olarak Öğretim Üyesi alınacaktır. İlana konu olan kadrolar tam zamanlıdır. Öğretim Üyeleri kadrolarına başvuracakların; bölümü belirtir bir dilekçenin ekinde, nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 fotoğraf, özgeçmiş, öğrenim durumunu gösteren belgeler (onaylı suret ve yurt dışından alınan diplomalar ve doçentlik belgeleri için denklik belgesi) YDS ve dengi Yabancı Dil Belgeleri ile bilimsel yayın ve çalışmalarını kapsayan dosyasını vermeleri gerekmektedir.
Vakıf yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ve idari personel istihdamında 7315 sayılı Kanun kapsamında arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturması yaptırması gerekmektedir. İlan sonucunda başarılı olan adaylar arşiv araştırması süreci başlatılacak ve araştırma olumlu sonuçlandığında atama gerçekleştirilebilecektir.
Başvurular son başvuru tarihi mesai bitimine kadar (saat 17.00’a) e-posta yoluyla [email protected]  adresi yapılır. Postayla ya da şahsen yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Eksik belge ile yapılan başvurular dikkate alınmaz.
Duyuru Başlama Tarihi             : 24.04.2025
Son Başvuru Tarihi                   : 09.05.2025

Fakülte / Yüksekokul Bölüm/ Anabilim
Dalı
Prof. Doçent Doktor Öğretim Üyesi Açıklama
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj 1 Geçerli ATPL Pilot Lisansına ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmış en az 3 (üç) ATPL Teorik Bilgi Öğretmenliği (Türkçe ve İngilizce) ders yetkisine sahip olup, yurtiçi ya da yurtdışı üniversitelerin lisans, yüksek lisans ve doktora programlarından birinden mezun olmak.
İşletme Fakültesi Ekonomi 1 Doçentlik unvanını Mikro İktisat alanında almış olmak. Doktorasını tarım ekonomisi alanında yapmış olmak. Tarım ve gıda sektörü konularında güncel araştırmaları bulunmak. Bu konularda SCIE/SSCI endeksli dergilerde yayınlanmış makaleleri ve atıfları bulunmak.
İşletme Fakültesi Ekonomi 1 Doçentlik unvanını Mikro İktisat alanında almış olmak ve doktorasını Ekonomi alanında yapmış olmak. Endüstriyel Organizasyon, Oyun Teorisi, Bilgi Ekonomisi ve Ulaşım Ekonomisi konularında uzmanlaşmış olmak. Endüstriyel Organizasyon, Oyun Teorisi, Mikroekonomi ve Yönetim Ekonomisi alanlarından lisans veya yüksek lisans seviyelerinde dersler vermiş olmak. Bu konularda SCIE/SSCI endeksli dergilerde yayınlanmış makaleleri ve atıfları bulunmak.
İşletme Fakültesi Uluslararası
Finans
1 Doçentlik unvanını Muhasebe alanında almış olmak ve doktorasını İşletme alanında yapmış olmak. Finansal Muhasebe, Finansal Raporlama, Finansal Rapor Analizi, Muhasebe Bilgi Sistemi ve Analitiği; Yönetim/Maliyet Muhasebesi ve Denetim ve stratejik işbirlikleri konularında uzmanlaşmış olmak. Muhasebe alanında yüksek lisans ve doktora seviyelerinde ders vermiş olmak. Muhasebe ve İşletme alanlarında SCIE/SSCI endeksli dergilerde yayınlanmış makaleleri ve atıfları bulunmak.
Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği 1 Doçentlik unvanını İnşaat Mühendisliği alanında almış olmak ve doktorasını İnşaat Mühendisliği alanında yapmış olmak. Afet riskleri ve yapı dirençliliği konularında uzmanlaşmış olmak. Bu konularda SCIE/SSCI endeksli dergilerde yayınlanmış makaleleri, araştırma projeleri ve atıfları bulunmak.
Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği 1 Doçentlik unvanını İnşaat Mühendisliği alanında almış olmak ve doktorasını Yapı Mühendisliği alanında yapmış olmak. İnşaat proje yönetimi ve inşaat sektöründe bilişim teknolojileri konularında uzmanlaşmış olmak. Bu konularda SCIE/SSCI endeksli dergilerde yayınlanmış makaleleri ve atıfları bulunmak.
Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji 1 Psikoloji alanında doktora yapmış olmak, erken bilişsel gelişimde dil ve iletişim konusunda uzmanlaşmış olmak ve SCIE/SSCI indeksli dergilerde yayımlanmış makalelere ve bu makalelere yapılmış atıflara sahip olmak.
Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler 1 Doçentlik unvanını Sosyoloji alanında almış olmak ve doktorasını Siyaset Bilimi alanında yapmış olmak. Gıda ve tarım konularında uzmanlaşmış olmak. Bu konularda SCIE/SSCI endeksli dergilerde yayınlanmış makaleleri ve atıfları bulunmak.
Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi ve
Mutfak Sanatları
1 Doçentlik unvanını Osmanlı Kurumları ve Medeniyeti Tarihi alanında, doktorasını tarih ve medeniyetler alanında yapmış olmak. Osmanlı- Türk yemek tarihi ve gastronomi alanlarında uluslararası yayınları ve araştırmalarıyla uzmanlaşmış olmak. CERES sıralamasında yer alan yayınevlerinden çıkmış uluslararası kitap bölümleri bulunmak.


Duyurulur.

Kaynak: Haber Merkezi