MARAŞDER Başkanı Avukat Şaban Kurt, “BİR ŞEHİR ÜÇ İNSAN” adıyla gerçekleştirilecek olan panelde Ahmet Çıtak’ı anlatmamı rica için telefon ettiğinde hem sevindim, hem hakkında hemen hiç kaynak olmayan bir şairi anlatmanın zor olduğu düşüncesiyle tedirgin oldum. Kabul edip çalışmalara başladım ve mümkün olduğu kadar doğru, şairi tanıma/tanıtma açısından önemli olan bilgileri bir araya getirerek hazırlandım.
 
Panelin gerçekleşmesini başta MARAŞDER (Başkanı Av. Şaban Kurt) olma üzere MEDAM (Prof. Dr. Bekir Karlığa), Kahramanmaraş Valiliği, Bahçeşehir Üniversitesi ve MADO üstlenmişti
 
18 Mayıs Cumartesi günü sunum yapılacaktı. Ben de organize ettiğim “12 Mayıs, Mersin Öğretmen Okulu 3-C sınıfının 41. Yıl toplantısı” için Mersin’e geçtim. Bunu yüzümüzün akıyla gerçekleştirdikten sonra 17 Mayıs’ta Adana’dan İstanbul’a eşimle birlikte uçtuk. Beyoğlu Öğretmen Evi’nde yer ayrılmıştı. Alanda karşılayan öğrencinin refakatinde otelimize geldik ve yerleştik. O gün yakın çevreyi (Beyoğlu, İstiklal Caddesi, Taksim, Galata Kulesi ve tarihi bazı eserleri) gezdik. Ertesi günü yine aynı öğrenci tarafından alınarak panelin icra edileceği Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi’ne götürüldük. Orada ilk Yüksel Kanar ile karşılaştık ve sağ olsun bir ev sahibi gibi ilgisini hiç kesmedi. Daha zaman vardı, bize katılan kızımla birlikte çevreyi dolaştık, boğazı seyrettik, o sırada bir masada yemek yiyen Mehmet, Veli ve Mustafa Göçerlerle selamlaştık. Derken açılış için toplanılan yere gittik. 13.00’te Milletvekili Mahir Ünal tarafından açılış yapıldı. Bir kenarda MADO tüm ürünlerinden yeteri kadarını sergilemiş ikrama başlamıştı. Yanında Kahramanmaraşlıların getirdiği yöresel el ürünleri masası, öteki köşede de Afşin Belediyesi’nin düzenlediği kitaplar, CD, broşür ve resimlerden oluşan tanıtım masası vardı. Gözümüz Elbistan Belediyesi’ni ve belediyeyi temsilen gelmiş birini aradı; ama maalesef…
 
Salon, tamamen doluydu. Üniversite öğrencilerinin itibar etmeleri sevindiriciydi. Herkes yerini aldıktan sonra konuşmalar yapıldı. Devamında sunucu biz panelistleri tek tek takdim ederek masaya davet etti. Paneli Prof. Dr. Bekir Karlığa yönetti. Merhum Türkolog Kenan Seyithanoğlu’nu Yazar Ahmet Taşgetiren ile Gazeteci Yazar Vehbi Vakkasoğlu; merhum Yapımcı Ahmet Bayazıt’ı Prof. Dr. Nazif Gürdoğan; şair Ahmet Çıtak’ı da benimle birlikte Mehmet Göçer anlattı.
 
Çok kısa özetle ben şairin hayatını özetledikten sonra yine hayıtı, şiiri ve sevdası ile ilgili çeşitli anekdotlar anlattım. (Bunları geniş olarak ayrı bir yazı halinde sunacağım). Mehmet Göçer de “Şair Ahmet Çıtak’ı nasıl tanıdığını, 1950’li yıllarda gazetesinde şiirler, atışmalar yayınladığını; karşılıklı birbirlerine şiirler yazdıklarını; Ahmet Çıtak’tan eski yazı ile tuttuğu defterlerindeki şiirlerinden bir kısmını Türkçe ve daktilo ile yazdırıp bir nüshasını verdiği Hâkim Vecdi Yarman’ı nasıl bulup dosyanın kopyasını elde ettiğini…” anlattı. Konuşmasından sonra Elde ettiği dosyanın bilgisayar ortamında yazılan bir nüshasını içeren flaş diski Paneli yöneten Prof. Dr. Bekir Karlığa’ya takdim ederek kitaplaşması için önderlik yapmasını rica etti…
 
Bitiminde gösterilen takdir ve katılımcıların tebrikleri, bana  tevdi edilen görevi yerine getirdiğimi ihsas ettirdi.
 
Panele, Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Bölge Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar ve Kahramanmaraş eski Milletvekili Cafer Tatlıbal, Kahramanmaraş Belediye Başkan Vekili Hasan Kara, BBP MYK üyesi Ahmet Rüştü Çelebi, Gıda ve Kontroller Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Kavak, Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Lorşun belediye Başkanı, Bahçelievler Belediye Başkanvekili Mevlit Uyan, Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şişman, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Halil Sayın, Prof. Dr. Orhan Doğan, Prof. Dr. Mustafa Gül, Prof. Dr. Adnan Yüksel, Gazeteci Yazar İsmail Kıllıoğlu, Ali Malik Gözübol, Doç. Dr. Murat Yanık; işadamları Attila Kanbur, Mahmut Arıkan, Kadir Kurtul, Cihat Ciğer, Ahmet Balsuyu, Fatih Pakdamar; Kahramanmaraş Belediyesi Kültür Müdürü Serdar Yakar; Elbistanlı olarak Prof. Dr. Fatih Yüksel’den başka Yazar Yüksel Kanar, İşadamı Uğur Yinanç ve kardeşi, Mehmet Yinanç ve yeğeni Mehmet Nihat Yinanç; Esnaf Mustafa Köker, Yayıncı Büyük Şaban Kurt, Hasan Kurt, Veli Göçer ve eşi, Mustafa Göçer ve çocukları ile Elbistanlı olan olmayan üniversite öğrencileri katıldı.
 
Panel sonrası vedalaşıp otelimize döndük. O sırada hemşehrimiz Uğur Yinanç telefon ederek Pazar günü kahvaltıya davet etti. Sağ olsun kaldığımız otele 70 km uzaklıktaki Büyükçekmece’den arabasıyla gelerek bizi saat 8.30’da aldı. Özellikle Marmara kıyısına yakın olan çevreyi gezerek, bizzat tanıtımını yaparak kahvaltı için yer ayırttırdığı “Kübban” isimli daha çok Antep mutfağını sunan gayet nezih, kalitesi ve hizmeti anında fark edilen mekâna gittik. Burada sadece pazar günleri self servis kahvaltı verilirmiş. Bugün de pazardı. Tam 144 çeşit (bunu yazarak ilan etmişlerdi. Bazı pazarlar 200 çeşidi bulurmuş) ekmekten bala, muzdan cevize, kaymaktan zeytinyağlı dolmaya, yeşilliklerden reçellere, yumurtadan özel hazırlanmış ezmelere vs kadar akla gelen gelmeyen gıdayı, yiyeceği, içeceği, meyveyi, çerezi hazırlamışlardı. Seç seçebilirsen…
 
Uğur Bey, centilmenliğini devam ettirerek bizleri hava alanına kadar getirerek iyi bir dostluk, arkadaşlık, ev sahipliği, hemşehrilik örneği sergiledi. Allah bize ödeşme fırsatı versin…

Paneli düşünüp organize eden ve her türlü zahmetini üstlenen Prof. Dr. Bekir Karlığa ile av. Şaban Kurt'a özellikle teşekkür ederim.