“Size şunları nikahlamak haram kılındı: Anneleriniz, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek ve kız kardeşlerinizin kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kız kardeşleriniz ve karılarınızın anneleri ve kendileri ile zifafa girdiğiniz kadınlarınızdan olan ve evlerinizde bulunan üvey kızlarınız. Eğer üvey kızlarınızın anneleri ile zifafa girmemişseniz onlarla evlenmenizde bir günah yoktur. Sulbünüzden gelen oğullarınızın hanımları ile evlenmeniz ve iki kız kardeşi birlikte nikahlamanız da haramdır…” Nisa Suresi 23
Sağlık bakanının, süt bankası kurulacağı beyanını ağzından duyup şoke olmayan var mı ? Dini duyarlılığı olan her insan şoke olur. Bunun için ülke ayağa kalkmalı ve tepki koymalı. Bu vahim durumdan derhal vazgeçilmeli.
Kayıt altına alınacağı, süt nüfus cüzdanı verileceği söyleniyor. Bu girişim toplumu bir başka yönden fesada vermek olur. Süt kardeşler birbirleriyle evlenmek durumuna düşer. Zinanın en büyüğü irtikâp edilmiş olur. Daha sonra öğrenilse de iş çoktan geçmiş olur.
Aynı oranda sperm ve yumurta bankası da çok tehlikeli sonuçlar doğuracak girişimlerdir. Laboratuvarlarda yapılan tahlillerin sıklıkla birbirine karıştığı aşikârdır. Bu yanlışlıklar bir cana maal olmaktadır. İdrar tahlili sonucu erkek hastanın gebe olduğu, yapılan yanlışlıklar kaç kez tescillenmişken, hangi korunmadan söz edilebilir? İsim karıştırmalar, hastaya AİDS’li kan vermeler ve daha birçok yanlışlar sık sık yaşanmaktadır. Ankara’da birkaç gün önce yanlışlıkla ikinci defa yapılan karma aşı skandalı çocuklarda oluşan alerjiyle ortaya çıktı. Kayıtlara bakıldı. Aşının ikinci defa yapıldığı yine kayıtlardan anlaşıldı. Bu sehven yapılan hatalar süt bankasında da tekrarlanmayacağını kim garanti edebilir?
Bizi idare edenler ya halkın içinden gelmiyorlar, ya halk gibi yaşamayı bilmiyorlar, ya da halk gibi yaşamayı unutuyorlar. Halk içinde yaşayanlar, yukarıda sayılan arızaları sık sık yaşıyorlar.
Hem yirmi, otuz yıl sonraya bu kayıtlar saklanabilecek mi? Süt bankasından beslenen çocuklar birbirlerini evlenmeden önce ne kadar tanıyabilecekler? Buna verilecek güvenceye güvenilebilir mi? Verilecek süt cüzdanlarını arşivciler bile yirmi yıl ve yukarı zaman diliminde muhafaza edemezler.
Mal emniyeti, can emniyeti, akıl emniyeti, nesil emniyeti, namus emniyeti en önemli insan hakkıdır. Bunlardan bazıları tam anlamıyla korunamamaktadır. Neslin korunması insan hakkıdır. Müslüman hakkıdır. Bunları fesada vermeye kimsenin hakkı yoktur. Akıl ve vicdan sahipleri bu konuyu gündemden çıkarmalıdırlar. Akıl sahiplerinin sesimize kulak vermesini bekliyoruz.
Selam ve dua ile…